Efe Teksoy YAŞAM (LIFE)
HABERİ PAYLAŞ

YAŞAM (LIFE)

Haberin Devamı

Film insanoğlunun daha önce hiç karşılaşmadığı bir üstün zeka karşısındaki mücadelesini konu alıyor. Uzayda kaçacak yeri kalmamış bir mürettebat, Calvin adlı kana susamış yaratıkla baş başa kalıyor. Sonrasında gelişen olaylar Yaratık (Alien) serilerindeki kovalamaca sahnelerini hatırlatıyor. Calvin’in gelişim süreci; 2009 yılında çekilen ‘Deney: DNA (Splice)’ filmindeki Dren adlı yaratığı anımsatıyor. Aynı gelişim dönemlerine ‘Yaşam’da da tanık oluyoruz. Film klasik korku- bilimkurgu türündeki yapımlara bir yenisini ekliyor. Eğer uzay istasyonunda kovalamaca sahnelerine meraklıysanız tavsiye edebileceğim bir yapım. Ama midesi sağlam olanlar için diyerek bir parantez açmak istiyorum. Zira filmde epey kan ve gerilim sahneleri mevcut.

YAŞAM (LIFE)

FİLMİN KONUSU

‘Uluslararası Uzay İstasyonu’ üyesi 6 astronot, Mars’tan getirilen bir örneği inceler. Bu örnek Mars’ta yaşam olduğuna dair bir kanıttır. Araştırmalar ilerledikçe, beklenmedik sonuçlar ortaya çıkar. Zira mürettebat ölüm kalım mücadelesi verecektir. Yönetmen koltuğunda Daniel Espinosa’nın oturduğu filmin başrollerinde; Rebecca Ferguson, Ryan Reynolds, Jake Gyllenhaal var.

YAŞAM (LIFE)

KAMERA ARKASI

- Ryan Reynolds, ‘Yaşam’da ana karakteri canlandırmayı istedi. Ama çekimleri aynı dönemde oynadığı ‘The Hitmans Bodyguard (2017)’ filmiyle çakışınca, yan rolü kabul etmek zorunda kaldı.
- ‘Yaşam’, Jake Gyllenhaal’ın oynadığı ilk uzay filmi.
- ‘Yaşam’, ‘Karayip Korsanları Salazar’ın İntikamı (2017)’ filmiyle rekabetten kaçınmak için vizyon tarihinde değişiklik yaptı. ‘Columbia Pictures’ yapım şirketi 24 Mart 2017 tarihini uygun gördü.

YAŞAM (LIFE)


İyi Seyirler Dilerim
Efe TEKSOY

Sıradaki haber yükleniyor...
holder