Ekrem Sarısu Kaymakamlık tahliyeyi sağlar
HABERİ PAYLAŞ

Kaymakamlık tahliyeyi sağlar

Binamızda asıl görevi bir fabrikada işçi olan biri kapıcı dairesinde bedel ödemeden oturmakta ve boş zamanında binanın temizliğini yapmaktadır. Ancak daire sahipleri bu kişinin çalışmasından memnun değil. O ise binaya kapıcı alınmasına karşı çıkmış ve “Sizi şikayet ederim” diye tehdit eiyor. Bu durumda biz binaya nasıl kapıcı alabiliriz? ● U.K.

Binanıza bakan görevlinin durumu karışık. Binalarda devamlı olmasa bile günübirlik çalışan işçiler için SGK’ya bildirim yapılması gerekir. Muhtemelen bu çalışanın tehdit mahiyetindeki sözleri bu anlamda. Ancak onun da unuttuğunu tahmin ettiğim bir husus var. Bir işyerinde çalışan işçi, işverenin açık izni olmadıkça aynı zamanda ikinci bir işte çalışamaz. Yani sizin binada çalıştığını açıkladığı zaman belki de kendi işyerinden tazminatsız olarak çıkarılacaktır. Bu durumda ikinci bir iş yaptığını açıklamak gibi bir hatayı yapacağını sanmıyorum.

Haberin Devamı

★ ★ ★ ★ ★

İkinci husus; iş ilişkisi kurulması için yasa yazılı sözleşme aramasına rağmen yazılı sözleşme yapılmadan çalıştırılması da mümkündür. Şimdi sizin bu görevli şayet kendisini binada işçi olarak görüyorsa bina görevlilerinin işine son verildiğinde kullandıkları daireyi 15 gün içinde terk etmesi gerekir. Kendisine sözleşmenin fesholunduğu ve meskeni 15 gün içinde tahliye etmesi gerektiği bildirilir. 15 gün sonunda tahliye etmezse kaymakamlıktan görevlinin tahliyesi istenerek 15 günün sonunda tahliyesi sağlanır. Bunun için kaymakamlık mahkemeler gibi feshin haklılığını veya haksızlığını araştırmaz. Süresinin sonunda 7 gün içinde daireyi boşalttırır. Netice olarak bu çalışanın tehdidi kendisine pek yarar sağlamaz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder