Ekrem Sarısu Şükrü hocam gitmenle 'Enginde yavaş yavaş günün minesi soldu'
HABERİ PAYLAŞ

Şükrü hocam gitmenle 'Enginde yavaş yavaş günün minesi soldu'

Haberin Devamı

Siz hiç ortaokuldan itibaren çalışarak eğitimini tamamlamasına karşın hayatını ülkenin ünlü bir akademisyeni ve yazarı olarak tamamlayan birini gördünüz mü?

Siz hiç ömrü boyunca ortalama üç saat uyuyan ve kalan zamanının tamamını çalışarak geçiren birini gördünüz mü?

Siz hiç vergi gibi sevimsiz, soğuk ve teknik bir konuyu aralara mizah da katarak sokaktaki insanın anlayacağı dile indirgeyerek gazete köşesinde yazan ve bu yolla toplumda vergiyi bilinir kılan birini gördünüz mü?

Siz hiç üst üste konduğunda kendi boyunu aşan büyüklükte kitaplar ve binlerce köşe yazısı yazmasına karşın her yazdığı yazıda sanki ilk yazısı gibi heyecan duyan birini gördünüz mü?

Siz hiç kısacık hayatına 55 cilt mesleki kitap, 11 cilt mizah kitabı, çeşitli gazete ve dergilerde yayımlanmış 5 bini aşkın makale, yüzlerce panel, konferans ve televizyon programı sığdırmayı başaran birini gördünüz mü?

Siz hiç üniversite hocalığından aldığı maaşını, ihtiyaç sahibi öğrencilerine kendi adını kullanmadan üçüncü bir şahıs eliyle dağıtan birini gördünüz mü?

Siz hiç üniversiteyi bitiren öğrencilerini işe yerleştirmeyi görev kabul edip bunun için fedakârca çalışan birini gördünüz mü?

Siz hiç tanısın tanımasın herkese karşılıksız yardım etmekten büyük mutluluk duyan birini gördünüz mü? Siz hiç eş dost ve arkadaşlarının başarısına kendi başarısından çok sevinen ve mutlu olan birini gördünüz mü?

Siz hiç gündüz mesaisini eş, dost, arkadaş hatta gazete okurunun dertlerini dinleyerek, onlara yardım etmekle geçiren, milletin istirahate geçip uyuduğu saatlerde, kendi işlerini yapmaya başlayan ve sabaha kadar çalışan (bazı geceler uyumayan) birini gördünüz mü?

Siz hiç tüm gazetelerde vergi köşesi açılmasında büyük emeği geçen birini gördünüz mü?

Siz hiç yasalardaki eksik, noksan ve vatandaşın aleyhine, aralara gizlenmiş örtülü hükümleri adeta cımbızla çekip çıkartarak, düzeltilmesini kendine görev addedip gece gündüz çalışan birini gördünüz mü?

Siz hiç yasaları tasarı aşamasından ele alarak yasalaşma sürecinin tüm safhalarını vatandaşın anlayacağı dille gazete köşesine taşıyarak, daha yasa çıkmadan toplumun yasa konusunda bilinçlenmesini sağlayan birini gördünüz mü?

Siz hiç içi kan ağlarken dahi yüzünden tebessüm eksik olmayan birini gördünüz mü?

Siz hiç toplumun ‘verginin gülen yüzü’, ‘vatandaşın güzel abisi’ olarak tanımladığı birini gördünüz mü?

Siz hiç çalışmaları yüzlerce ödülle taçlandırılan birini gördünüz mü?

Siz hiç vefat haberinin sosyal medyada trend topik olan birini gördünüz mü?

Bunların hepsini ve gazete köşesine sığmayacak kadar daha fazlasını 22 Ağustos 2017’de kaybettiğimiz Prof Dr. Şükrü Kızılot’ta gördüm.

Üniversiteye ilk adım attığımız 1970-1971 öğrenim yılından beri kelimelerle ifade edemeyeceğim bir dostluk, kardeşlik ve iş arkadaşlığı hukukumuz olan canım kardeşim Prof Dr. Şükrü Kızılot’un kaybı ailesi, bizler ve tüm sevenleri için olduğu kadar ülkemiz içinde büyük bir kayıp. Kendisine Allah’tan rahmet, acılı ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Sevgili hocam gitmenle çok sevdiğin şarkıda olduğu gibi “Enginde yavaş yavaş günün minesi soldu”. Hem de bir daha parlamamak üzere.

Mekanın cennet olsun canım kardeşim.

Ben gelene kadar nur içinde yat.

Geldiğimde buluşup kaldığımız yerden devam ederiz.

Not: Prof. Dr. Şükrü Kızılot için; bugün öğle namazını müteakiben LimakAmbassadore Hotelde (Çankaya/Ank.) yedi mevlidi okunacak (mevlit yemeklidir). Tüm sevenleri davetlidir.

1999'DA ÇIKAN YASA BENİM İÇİN DE GEÇERLİ Mİ?

Soru: 1 Haziran 1974 doğumluyum. SGK girişim 1 Temmuz 1999’da. Toplam 5360 gün prim ödemem var. Ne zaman emekli olurum? 1999 çıkan yasa benim için de geçerli mi? Bilgilendirirseniz sevinirim. ● Yahya ARKAN

Cevap: 1999’da çıkan yasa maalesef size de vurdu. 340 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 5700 güne tamamlamanız şartıyla, 57 yaşı dolduracağınız 1 Haziran 2030’da emekli olabilirsiniz.

MAYIS 2020'DE EMEKLİ OLABİLİRSİNİZ

Soru: 21 Mayıs 1970 doğumluyum. SSK başlangıcım 1 Ocak 1988 olup, 8300 gün prim ödemem var. Ne zaman emekli olabilirim? ● İsmail GÜLAL

Cevap: Emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5375 gün prim ödeme ve 50 yaş şartlarına tabisiniz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan bundan sonra prim ödemeseniz de 50 yaşınızı dolduracağınız 21 Mayıs 2020’de emekli olabilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder