Elif Yılmaz Sana and olsun kadın
HABERİ PAYLAŞ

Sana and olsun kadın

Haberin Devamı


11 Şubat 2015... Üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan, evine gitmek için bindiği minibüsteki üç yaratık tarafından bıçaklanıp, yakılarak katledildi.

Kadınlığım kan kokuyor

O anı düşünmekten kendimi alamıyorum. O minibüste o aşağılıkla kaldığın anı. Kalbine düşeni, o güzelliğinden mahçup, gözlerine ineni. Korkunun çaresiz karasını! Sonuna kadar direnişini... Allahımmm diye içimden attığım çığlığa sığınıyorum. Ama biliyorum nafile! Yırtılıyor her bi yanım! İnsanın olmadığı dünyada kaldığın yapayalnızlığı düşündükçe, nasıl bi doğum sancısı başlıyor ruhumda. Bi yanım doğurmak için ıkınıyo, bi yanım doğurmamak için direniyor. Hangi İNSAN ister ki NEFRET doğurmayı! Ama tüm kadınlığım kan kokuyor! Kalbimde hem cinslerimin mezarları üst üste.

İmha edilmiş insanlık


Üç aşağılığı düşünüyorum ıkınırken. Beyinleriyle bacak aralarındaki organların yeri doğar doğmaz değiştirilen, o üç, imha edilmiş insanlığın yaratık halini. Doğurmaya can atıyorum o an! Kalbimdeki mezarlığa bakınca biliyorum, o yaratık sayısı üç değil beş değil on beş değil! Çok... Çoklar! Ayrı memleket, ayrı kültür, ayrı fikirlerden çıkmış, yüzlerce aynı ‘erkek kafası’. Fotoğraflarına açıp bakıyorum üç yaratığın. Feysbuka konulmuş birbirinden ‘erkek’ pozlar! Hiç şüphem yok mahallenin bıçkınları bunlar. Çok eminim hepsi birer ‘namus’ bekçisi. Kutsalları pek kutsal, hepsi birer ‘delikanlı’!

‘Bu tarz onların’

Ve yine çok iyi biliyorum ki; mahkemeye çıktıkları gün savunmaları da katledikleri o canın ‘namus-suzluğu’ üzerine yalanlar olacak. Hepsi birer takım elbise giyecek. Çünkü biliyorum ‘bu tarz onların’... Ve biliyorum yine evlerinin kadınları hazırlayacak o kıyafetleri onlara. Tertemiz, jilet gibi ütülü. ‘İyi hal’e bürünecekler büyük bi riyakarlıkla. Belki diğer yüzlerce ‘katil kardeşlerinin’ aldıkları indirim şefkatini göremeyecekler bu sefer devlet babalarından... Ama yaratık bürününce yine insanlık postuna, yine biz tir tir üşüyeceğiz acıdan...

İyi tanırız katillerimizi

Çünkü, biz bu yaratık katillerimizi iyi tanırız! Çünkü biz kadınlar katillerinin arasında doğan, büyüyen, yaşlanan... katledileniz! ‘Namusları’ olarak zimmetledikleri bizler, onların hayatlarının en riyakar, en sahtekar yanıyız! Kendi bacak aralarına düşmüş beyinlerini işlediği namussuzluklar içinde hiç bi zaman sahip olamayacakları ‘namusuz’! Bu topraklarda kadın olmak, ölümle kol kola yaşamaktır çok iyi biliriz! Kahkahamıza ‘namus’ ayarı verecek kadar namussuzdurlar biliriz! Ağızlarından düşürmedikleri ‘namus’ kelimesi kadar namussuzlardır biliriz! ‘Kadınla-erkek eşit değildir, fıtratlarına ters’ diyen kafanın köleseverliğini biliriz, onu ne kadar allayıp pullayıp kutsasa da cellatımızı iyi tanırız biz!

İyi biliriz

Hamile kadının sokağa çıkmasını ayıplayan zihnin, insanlık ayıbı olduğunu da... Kadına biçilen en önemli kariyerin annelik olduğunun tercümesini de... Kadın cinayetleri için ‘Yazmayın çizmeyin kötü reklam’ iması yapanların vicdanlarına ‘Büyük Türkiye Reklamı’ aldıklarını da... Erkek iktidarın ‘namus’ sponsorluğunun, bizi mezara nasıl daha da yakınlaştırdığını da... Kendi celladına aşık olanımız da var onu da biliriz kalbimiz sızlayarak...

Öksüzlük...


Özgecan, güzel gözlü kadın, gülüşü güzelliğinden mahçup kadın... Hayatın en kutsal değeri insanlık adına bir kez daha iliklerime kadar utanç duyduğum gündü haberinin geldiği an. Bi kez daha bu topraklar da kadının öksüz kaldığı gündü o gün. Öksüzlüğüm, nefreti doğurmak üzereyken sancılar içinde, sadece insan kalabilmek için doğurmamaya direniyorum hâlâ. Ama sana and olsun kadın, bu namus-suzluğu yakıp kül edeceğiz!

Selfie çekin

Laiklik, demokrasinin kaporasıdır. Eğer üstüne yatıyorsa o iktidardan hayır gelmez bilesiniz! Cuma günü tüm Türkiye çapında yapılan ‘Laik ve Bilimsel Eğitim’ talepli boykotu ‘AK Parti karşıtı’ diye engellemek için gösterilen büyük gayreti de düşünüp hâlâ endişelenmiyorsanız, evinize iktidar tarafından konan dev aynasında bol bol selfie çekin, ne diyim. İyi pazarlar!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder