Elif Yılmaz Türkiye'nin Gündemle İmtihanı
HABERİ PAYLAŞ

Türkiye'nin Gündemle İmtihanı

Haberin Devamı

Bu hafta soruları kısa kestim, anlayacağınız tatile şimdiden başladım. Önümüzdeki iki hafta da ‘imtihan’ yok. Biraz dinlenmek lazım. Herkese keyifli pazarlar...




HAFTANIN THE WALL’U

Efsane müzisyen Roger Waters geçen pazar İstanbul’da müthiş bir konser verdi. Gezi Parkı eylemlerinde ölenlerin fotoğraflarını sahneye kurulan duvara yansıtan Roger Waters “Bu konseri dünyadaki tüm devlet terörü kurbanlarına adıyorum” dedi.

*

1- ‘Büyük, güçlü, başarılı, lider Türkiye’ sözlerini hükümetimizden günde en az 28 kere duyduğumuz ve doğal olarak epey gaza geldiğimiz şu dönemlerde, memleketçe özgüvenimiz 5.6 şiddetinde nasıl sarsıldı?

a-
Ömür Gedik, Roger Waters’ı dinlemeye gidip, konseri çok politik bulduğunu yazınca
b-
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, başsağlığı dilemek için attığı twitte hayatını kaybeden Selçuk Yula yerine Serkan Acar’ın fotoğrafını yayınlayınca
c- Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ‘müslüman bir ülke’ aynı zamanda ‘coğrafik olarak zor bir konumda’ olduğumuz için mucit olamayacağımızı açıklayınca
d- ‘Ara teknik eleman ülkesiyiz biz’ hanımefendi, anlayacağınız özgüvende teknik olarak bir sıkıntı yok.

2- Ergenekon Davası karara bağlandı, 19 müebbet çıktı. Ergenekon’un bir terör örgütü olduğuna karar verildi. Bu davadaki tek cinayet olan Danıştay saldırısının kilit ismi Osman Yıldırım’a ne oldu peki?

a-
Gazeteci Tuncay Özkan ile aynı cezayı aldı: Ağırlaştırılmış müebbet
b- Gazeteci Mustafa Balbay ile aynı cezayı aldı: 34 yıl 8 ay hapis
c- Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu ile aynı cezayı aldı: 15 yıl 8 ay
d-
9 yıl ceza alan Osman Yıldırım tutuklu bulunduğu süre göz önünde bulundurularak tahliye edildi.

3- Ergenekon davası demişken, manava gittiniz. Kasaya çürük ve sağlam domatesler birlikte konulmuş. Ne yaparsınız?
a-
Domates almaya gitmemiştim zaten, ben armut alacağım
b-
Çürükleri ayıklarım tabii ki
c- Yemeğin tadı tuzu kalmaz ama farketmez alırım
d- Bu ne biçim soru!!!







HAFTANIN ‘SÜRPRİZ AYRILIĞI’


Bu hafta Arda Turan ile Sinem Kobal’ın ayrılığını adeta gölgede bırakan sürpriz bir ‘ayrılık’ yaşandı. Valiler Kararnamesi ile Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah merkeze alındı. İçişleri Bakanı Muammer Güler, İstanbul’da valiyken, dönemin emniyet müdürü Cerrah’la yakın arkadaştı.





HAFTANIN ‘ESRARENGİZ’ OLAYLARI

Aynı günün, nedeni hâlâ çözülemeyen diğer olayı ise, ocakbaşında içki içen iki kişiye polisin tekme tokat girişmesiydi. Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde polisin doğrudan masaya yöneldiği, oturan şahısları dövdüğü görülüyordu. Hiçbir yetkilinin açıklama yapma gereği duymadığı olay hâlâ ‘sırrını’ koruyor!

C E V A P A N A H T A R I



1-c 2- d - 3- soru benim karar sizin

2

Sıradaki haber yükleniyor...
holder