Elif Yılmaz Türkiye'nin Gündemle İmtihanı
HABERİ PAYLAŞ

Türkiye'nin Gündemle İmtihanı

Haberin Devamı

‘Her güzel şeyin bir sonu var’ demiş büyüklerimiz. Eeeee bugün sanırım çoğunuzun tatilinin son günü. Biz yıllardır meslekten dolayı bayram tatili nedir bilmiyoruz. Ne diyelim; ‘Aramıza tekrar hoş geldiniz!’ Pazartesi sendromu öncesi pazarın keyfini çıkarın...

Haftanın 'Sosyal Mesajı'



Hollanda maçında kaçırdığı goller sonrası ‘Ben bu Burak Yılmaz’ı bırak milli takımda, kendi düğünümde bile oynatmam’ diye atılan tweet, RT rekoru kırdı.

********

Bakalım ne kadar normaleşmişiz?

Avrupa Birliği ile aramızı hayli açtığımız şu günlerde İlerleme Raporu’muz da yayınlandı. ‘Normalleşme’ süreci denilen bu süreçteki rapora şöyle bir göz atıp bakalım mı? Ne kadar ‘normalmişiz’ görelim, buyrun:

1- Çözüm sürecine destek çıktı. Yargı paketleri övgü aldı. Ama nasıl uygulanacağı önemli dendi. Anlaşılan bu konuda pek güven vermiyoruz.

2- Başbakan’ın ‘Polisimiz destan yazdı’ diye övdüğü Gezi eylemlerinde aşırı güç kulanılmasını AB şiddetle eleştirdi.

3- Hükümet “İleri demokrasiyi yaşıyoruz” derken, AB; ne yazık ki “Gösteri özgürlüğünüz yetersiz, ifade özgürlüğünde yol almadınız” dedi.

4- ‘Türkiye’de basın ABD’dekinden özgür’ diye savunuluyor ama bakın AB ne dedi: Muhalif gazeteciler kovuluyor, medyada otosansür var.

5- ‘Biz 70 milyonun hükümetiyiz’ deniliyor ama AB ise şunun altını çizdi: Hükümet hassas konularda karar alırken kimseye danışmıyor.


*
Haftanın bayram fotoğrafı




Gazetede bayramın ilk günü Şırnak’tan gelen bu fotoğrafa bakan tüm yazıişleri kadrosunun yüzünde tatlı bir gülümseme belirdi. Sanırım biraz herkes çocukluğuna gitti. Ellerinde şeker torbaları, el ele tutuşmuşlar, hepsinin suratında da kocaman bir gülücük. Rengarek bayram kıyafetleri içinde öyle güzeldiler ki! Yer Şırnak’tı. Tüm çocukların gülüşleri bizim için çok kıymetli tabi, ama yıllardır kanın, gözyaşının dinmediği yerden gelince bu mutluluk, masada gündeme gelen tüm haberleri bıraktık. Sanırım bu içtenliği öyle özlemiştik ki; okurlarımızla paylaşmak, onlara da göstermek istedik. O gün ‘Her gün bayram olsa’ diye manşet attık bu fotoğrafa. Bu vesileyle geçmiş bayramınız kutlu olsun. Ve her gün çocuklarımız böyle gülsün...


1- Başbakan en son neye kızdı? (Biliyorum soru zor. Süreniz sınırsız. İstediğiniz kadar düşünebilirsiniz)

a- Sürekli bir şeylere sinirlendiği için ‘En son neydi?’ çıkaramıyorum. Çevrecilere mi?

b- Tatildeydim, ne TV seyrettim, ne gazete okudum. Ben bıraktığımda Ce Ha Pe’ye saydırıyordu

c- Bayram öncesi çıldırtan İstanbul trafiği ile ilgili şikayetlere, “Yatıyorlar kalkıyorlar. İstanbul trafiği ne olacak diyorlar” diye sinirlenmişti.

d- İstanbul trafiğini gezicilere bağlayan geri zekalılara. (Editör notu: Hakaret etmeyelim lütfen)

2- Ünlü oyuncu Russell Crowe bir süredir Türkiye’de. Oyuncu bu hafta bir salyangoz fotoğrafı koyup tweet atarak İstanbul trafiğinden şikayet etti. Yani?




a- 28 Şubat’ta neredeydi bu arkadaş! O zaman sustu şimdi niye bu duyarlılık!

b- Adam ‘Gezi’ci, Gladyatör filmindeki isyancı karakterini unutmadık. O film de gezi olaylarının bir provasıydı aslında.

c- Türkiye’nin imajını bozmak niyeti. Kendisi Anzak torunu. Çanakkale savaşının acısını çıkartıyor

d- ‘Vatan haini’ diyeceğim kestirmeden ama, adam Yeni Zelandalı.

3- Yerel seçim çalışmalarına start verildiği şu günlerde, Atatürk ve ilkelerine en fazla vurgu yaptığı gözlenen siyasetçi kim?


a- Başbakan Erdoğan

b- AKP sözcüsü Hüseyin Çelik

c- CHP lideri Kılıçdaroğlu

d- Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış


4- Memlekette en son ne suç oldu?


a- Baret

b- Maske

c- Deniz gözlüğü

d- Mersin’de Gezi eylemlerine destek veren bir kişi hakkında ‘gitar çalarak grubu dinamik tutmaktan’, 4 kişi hakkında da ‘davul çalarak kitleyi motive’ etmekten dava açıldı.




5- Henüz sizler keşfedememiş olabilirsiniz. Aydınlatma görevini üzerime alarak soruyorum. Ülkemizdeki ‘genius’ (dahi) kim? Bu hafta Ebru Şallı açıkladı.

a- Melih Gökçek

b- Nihat Doğan

c- Serdar Ortaç

d- Sinan Akçıl

C E V A P A N A H T A R I



1-c 2-Yanıt yok 3-d 4-d 5-d

2

Sıradaki haber yükleniyor...
holder