Emre Arslan Bu bize ders olsun
HABERİ PAYLAŞ

Bu bize ders olsun

Öncelikle, Gaziantepspor’u maçı son dakikasına kadar bırakmadığı için tebrik etmek lazım. Belki 2. gol Bekir’in yaptığı çok gereksiz bir faulden sonra geldi ama bu Gaziantepspor’un maçı kazanma arzusunu gösterir. Gaziantepliler Fenerbahçe’nin maçtan düştüğü anlarda oyuna tutunmasını bildiler.

Lige verilen aradan sonra Fenerbahçe’nin Gençbirliği maçındaki performansın devam edip etmeyeceği merak konusuydu. Taraftar elbette havaya girmişti ama maçı iyi analiz edenler maçı Volkan’ın kurtardığında hemfikirdiler. Alex’in olmaması bazılarına göre maçın Fenerbahçe cephesinde daha hızlı oynanacağını gösterse de atak organizasyonlarındaki aksaklığı kimin gidereceği merak konusuydu.

Haberin Devamı

2 hafta evvelki performansıyla göz kamaştıran Emre Belezoğlu bu maçta da takımı rahatlıkla sırtlayabilir ve gereken atakları takıma yaptırabilirdi. Zaten arkasında oynaması gerektiği kadar oynayan Baroni de ona yardım edecek ve Fenerbahçe rahatlıkla 9 da 9 yapıp Galatasaray maçına büyük moralle çıkacaktı.

Bunların hiçbiri olmadı. Emre sahada neredeyse hiç yoktu. Fenerbahçe de maçın içinde onar dakikalık iki kere ciddi oynaması dışında neredeyse sahada gezindi. Alex gibi pozisyon yaratma uzmanının yanında bile gol atmaktan aciz Guiza’nın sakat olması takım için büyük şanstı.

Semih’in zaten topu ileride tutabilme özelliği Alex’in yokluğunda, en azından ofansif anlamda takımı ileriye daha yüklenmesini sağlayabilirdi. Ama burada kilit adam daha evvel bahsettiğim gibi Emre olmalıydı. Gençlerbirliği maçında ki performansını mumla arattı. Semih yine yapması gerekeni yeterince yaptı.

Mehmet hala takıma tam olarak ısınmış ve rahat oynuyor intibası bırakmadı.

Kazım, bir iyi bir kötü ama hep umursamaz oynuyor. Bunların yanına Gökhan ve Önder’in de hataları eklenince sonuç kaçınılmazdı.

Wederson’dan daha fazlasını beklemek haksızlık olurdu adamın kumaşı bu. Daum’un maça Santos ile başlamalıydı diye düşünenleri haksız çıkaran bir performans sergiledi. Buna rağmen Roberto Carlos giderse sol beke mutlaka iyi bir takviye yapmak gerek. Yoksa fenerbahçe çok sıkıntı çeker.

Haberin Devamı

Bu yıl takımdaki en istikrarlı oyuncu, geçen yılın en çok eleştirilenlerinden biri olan, Volkandı. Bugün (dün) maça iyi konsantre olmuş ve formundaydı. İlk golde pek hatalı olduğu söylenemez ama frikik golünde hareket bile etmedi. Top herkesi şaşırtacak bir yere gidince ona da seyretmek kaldı.

Özer yetenekli futbolcu, kesinlikle daha fazla zaman alması gerek. Mehmet’in yerine ikinci yarı başı oyuna girebilirdi. Aslında takımın Galatasaray derbisi öncesi mağlubiyet almasına iyi tarafından bakmak lazım. Mutlaka bir yerede takılacaktık bunun haftaya kendi taraftarı ve ezeli rakibi önünde olması daha acı olurdu.

Haftaya maç 6 puanlık. Umarım takım kendini toplar ve Alex derbiye hazır olur. Bu takım yeter ki konsantre olsun, gerisi hikâye.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder