Erdoğan Arıpınar

30 Kasım 2011, Çarşamba 04:00

Avcı başarmalıdır

Ay-Yıldızlı futbol takımlarımızın başına Abdullah Avcı getirildi. Spor kamuoyu bazı çatlak seslere karşın bunu sevinçle karşıladı. Çünkü, Avcı bizden birisi. Bu ülkenin yetiştirdiği, büyük sıfatı taşıyan takımların dizlerini titreten takımlar yaratmıştı. Avcı’yı teknik adamlık döneminde çok yakından izledim.
Özellikle 2004’de 17 Yaş Altı Milli Futbol Takımı’nın Avrupa Şampiyonu olduktan sonra, Güney Amerika’daki Dünya Şampiyonası’ndaki her maçını izledim. Brezilya’ya karşı 4-3 kaybederken bir hakem faciasına çocuklarımızın kurban gittiklerini de yakinen gördüm. Dünya dördüncüsü oldular amma iz bıraktılar. O takımdan büyük takımlara yıldızlar yetişti.
[[HAFTAYA]]
Abdullah Avcı’yı 11 Altın Adam jürileri yılın teknik adamı seçerek ödüllendirdi. Şimdi o milli takımların başında. Ona hepimizin destek olması lazım. Sözleşmesini yaparken küçük adam olmadığını, İstanbul Büyükşehir Belediyespor takımından helallik almasını ve gözyaşları ile başarılı ekibinden parlattığı yıldızlardan ayrılırken samimiyetini hepimiz gördük. Artık zaman onu desteklemek zamanıdır. Yapacağı seçimlere saygı göstermeli, ona ve seçtiği yeni takımlara hep birlikte destek vermeliyiz. Milli takımı her zaman bizim, kendi çocuklarımız başarıya götürebilir. Bunu Şenol Güneş’te, Fatih Terim’de görmüştük. Abdullah Avcı’nın yapması gerekenleri şöyle sıralamak isterim:
Tüm zamanını Türkiye liglerinin tümünü (bizzat veya videodan) izlemelidir. Çünkü milli takımlara seçilecek değerler her ligde vardır.
Liglerdeki takımların teknik adamları ile devamlı temasta olmalı. Bilgi almalı, danışmalı ve konuşmalıdır.
Rakip takımların ülkelerinde ona yardım edecek, raporlar verecek güvenilir elemanlar seçmelidir.