Erdoğan Arıpınar Bir spor abidesi: Doğan Şahin
HABERİ PAYLAŞ

Bir spor abidesi: Doğan Şahin

Ülkeler, onu onurla sırtında taşıyanlarla yükselir. Bu savaşta da, barışta da, eğitimde de, sporda da böyledir. Ülkemizde yarım asırı devirmiş, mazisi temiz her vatandaşa sevgi ve saygı borçluyuz. Onlar bu ülkenin suyuna, ekmeğine, çalışmaları ile vergileri ile katkıda bulunmuşlar, bayrağımızı yukarıda tutmuşlardır. İşte bunlardan birisi de sporda bir abide olan, 80’lere yürüyen Doğan Şahin’dir. Ben Doğan Şahin’i 1954 yılında o günlerin günlük spor gazetesi olan Türkiye Spor’da genç bir muhabir iken tanıdım.Ünlü bir yüzücü ve spor adamı idi. Doğan Şahin pek çok başarının yanı sıra, Manş’ı geçenler şeref listesine Türk adını yazdırma onurunu da taşıyor.

Haberin Devamı

3 Ekim 1961’de Manş’ın Calais kıyısından çok kötü hava ve deniz koşullarına rağmen 14 saat 21 dakika yüzerek Dover’e ulaşmış. Yalnız Türkiye’de değil, dünya gazetelerinde de bu başarı manşet olmuştu. Şahin spor hayatını hiç terk etmedi. 50 yıla yakın hâlâ denizlerde. TMOK’un efsane başkanı, rahmetli Sinan Erdem’le birlikte “Bayrağımızı GAP’ta dalgalandıralım” sloganı ile başlattığımız GAP Su Sporları Şenliği’nde de Doğan Şahin ön planda idi. Yıllarca maddi, manevi elinden ne gelirse yaptı. Doğuya GAP’a su sporlarını götürdü. Tesisler kurulmasına bizzat yardım etti. Sonra aziz arkadaşım Türkay Peker’le bugün Uluslararası takvimde yer alan Asya’dan Avrupa’ya Boğaz’ı Geçme Yarışması’nı başlattı. Bu organizasyona dünyanın her ülkesinden yüzücüler katılıyor, İstanbul’u tanıyor, Türkiye’yi tanıyor, seviyor ve tanıtıyorlar.

Doğan Şahin Avrupa’nın en saygın spor kuruluşlarından EFPM (Avrupa Fair Play Birliği) tarafından Büyük Ödül Jüri Başkanlığı’na getirildi. Bu onursal görevi 1996’dan bu yana sürdürüyor. Spor adamlığının yanı sıra, iş dünyasında saygın bir mevkii var. 1877’de kurulan Türk lokumunu dünyaya tanıtan Hacıbekir firmasının yönetim kurulu başkanı. Hiçbir konuda taraf olmayan, doğrunun yanında olan Şahin sporun olduğu her yerde var. Bence, Doğan Şahin Devlet Ödülü’ne aday gösterileceklerin başında geliyor. Hem ülke gençlerine örnek hem de ödüle değer katmak için.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder