Erdoğan Arıpınar Dünya sporunda bayanlarımız iş başında
HABERİ PAYLAŞ

Dünya sporunda bayanlarımız iş başında

Politikanın patırtısının yanısıra yurt içinden ve yurt dışından hergün spor haberleri geliyor. Başarılar, madalyalar, vs. Bu gelen haberlerin içinde bence en önemlilerinden ikisi; bayan spor yöneticilerimizle ilgili. İlki FILA (Uluslararası Güreş Birliği) Yönetim Kurulu’na bayan kontenjanından en çok oyu alarak giren Rodika Yakşi, diğeri Avrupa Kulüpler Birliği’nin Yönetim Kurulu’na seçilen Galatasaray A.Ş. Genel Müdürü Ebru Köksal. Biz, yıllardır spordan yetişen bayanlarımızın daha sonra yönetici olarak spor kuruluşlarında görev almalarını özlemiştik.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Bu şimdi uluslararası boyuta ulaştı. Bildiğim kadarı ile Türkiye’de iki federasyon başkanımız bayan. Yelkenin vazgeçilmezi Nazlı İmre ve teniste Ayda Uluç. İmre bugün Norveç ve Yunan kralının onur başkanı olduğu ISAF diye anılan Uluslararası Yelken Federasyonu’nda iki bayan başkan yardımcısından birisi. Futbolda, hentbolda, atletizmde, uluslararası alanlarda başarılı bayan hakemlerimiz var. Amma, FILA’da yerini hak eden 2. başkan Ahmet Ayık’tan sonra Yakşi’nin yeri önemli.

Ocak 2008’de kurulan Türkiye’den Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor’un üye oldukları, 191 ünlü Avrupa kulübünü kapsayan, futboldan yakından tanıdığımız Karl-Heinz Rummenigge’nin başkanlığını yaptığı Avrupa Futbol Kulüpleri Birliği’nin (European Club Association) web sayfasında yönetimde Ebru Köksal’ın fotoğrafını görünce heyecanlandım.

Türkiyemiz’de iyi eğitim görmüş, spordan yetişmiş, sporu bilen pek çok kızımız var. Onlara kulüpler kapılarını açmalı, görevler vermelidir. Atatürk’ün imzası bulunan devrimlerinde de hedefi budur. İmre’nin, Yakşi’nin, Köksal’ın Türk bayan spor yöneticiliği konusundaki açtığı yoldan umarız başarı ile yürüyecek ve de alkışlanacak çocuklarımız çıkacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder