Erdoğan Arıpınar Golf alkışı hak ediyor
HABERİ PAYLAŞ

Golf alkışı hak ediyor

IOC kısa adıyla anılan Uluslararası Olimpiyat Komitesi son toplantısında 2012 Londra Yaz Olimpiyat Oyunları’na golf sporunu da alınca, bazı uluslararası spor federasyonları kıyameti kopardılar. Ben golfu seyrettim. Oynamayı düşünmedim. Amma ülkeme spor yazarı olarak hizmet ettiğim için karar verdim. Uzun süre dünyada ve Türkiye’de golfu inceledim. Ve sonunda, bu yazının ana fikrinin gerçekten “Sezar’ın hakkını Sezar’a vermek” olduğunda karar kıldım.

Bu başarıya ulaşan Ahmet Ali Ağaoğlu’nu yakından tanımam, araştırdım. 14 yıllık bir golf hayatı var. 9 yıllık federasyon başkanlığı süresinde; neredeyse yarım asrı geçen federasyonları dörde katlayacak mesafe almış. 6 yaşında olan 52’nci sayısı bu ay yayınlayan golf dünyası dergisinin yaşaması, ayakta durması da bu sporun başarılarından birisi. Ülkemizde bazıları (eskiden teniste olduğu gibi) golfe de bir sosyete sporu olarak bakarlar. Bundaki büyük yanılgı golfun tek yüzünü görmekten kaynaklanıyor. Golf bir spor dalıdır. Her yaştaki kişinin yapabileceği ve boş zamanını çok iyi değerlendireceği bir dal. Fakat, onun başka bir yüzü de; geliştiği, modern sahaların hazırlandığı ülkelere turizm kadar gelir katkısı (Türkiye’de bu 2009’da 180 milyon dolar) olmasıdır.

Haberin Devamı

Üçüncü yüzü ise; ülkenin dünyaya tanıtılmasındaki rolüdür. Ağaoğlu’nun federasyonu 9 yıldır bu üç etkeni de kullanmış, ülkemizde her bölgeden ve kültürden olan gençlerini de golfun içine taşımaya çalışmış ve birçok engellemeye karşın, Antalya Belek’te uluslararası standartlarda 15 golf alanını Türkiye’ye kazandırmış. 2010 içinde hedefini belirlemiş; golf için ülkeye 450 bin ziyaretçinin gelmesi Antalya ve bölgesi Avrupa’nın yakından tanıdığı sevdiği ve seçtiği bir parçamız. Ünlü futbol takımlarından, ünlü atletlere kadar herkes tatillerini burada değerlendiriyorlar. Şimdi modern otellerin, cazip koşulların yanına; yerel yönetimler artık golfu da eklemek zorundadır. Bu işin gönüllülerine yardım etmelidirler. Golf sahalarının çoğalması ile Türkiye golfte Akdeniz’deki rakiplerimiz olan İspanya ve Portekiz’i geride bırakacaktır. Bölge belediyelerinin bunu gözönünde bulundurmaları şarttır. 9 yıl içinde bu büyük atılımı yapanları kutlamak gerekir. 2009’a 5 bin 500 lisanslı sporcu ile giren artık olimpik bir spor olan golfte 2005 Akdeniz Oyunları’nda bayrağımı şeref direğine çektiren Hamza Sayın gibi çocuklarımıza yenilerinin eklenmesi de ayrıca hepimizi mutlu edecektir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder