Erdoğan Arıpınar Hoş geldin 2010
HABERİ PAYLAŞ

Hoş geldin 2010

Yeni bir yıla, sağ salim kavuşmak mutluluk. Her yeni yıl herkes için ümitlerle doludur. Büyüklerimiz “Dertlilere deva, hastalara şifa, borçlulara eda (ödeme) versin Tanrı” diye dua ederler. Biz de hem ülkemiz, hem halkımız, hem de dünya için; bu duaya amin diyoruz. Peki; 2010’da spor dünyamızda neler bekliyoruz?

Benimkiler şöyle: Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) güvenilir bir başkan ve yönetime kavuşmasını bekliyorum.

Bu, ülkemizin sporunda (rahmetli kardeşim Abdükadir Yücelman’ın deyimi ile) bir MİLAT olacaktır... Dünya Basketbol Şampiyonası’nı yüzümüzün akıyla tamamlamamızı bekliyorum...

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nde (henüz bitmeyen) federasyonların özerkliğinin sonuçlanmasını ve TMOK yönetim kurulunda en az üç olimpik federasyonun temsil edilmesini bekliyorum...

Artık kangren olan KİT Komisyonu’nun bile denetlemede aciz kaldığı İstanbul Olimpiyat Oyunları kanununu işler hale getirilmesi için yenilenmesini bekliyorum.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın sporun önemini anlayıp bir an önce okullardaki spor saatlerini batılı ülkelerdeki gibi planlamasını bekliyorum.

Futbolda hakemlerin çok sağ duyulu davranmalarını; maçlarda (bir zamanlar Fenerbahçe-Denizlispor maçındaki gibi) saatlere varan uzatmalar yapmamalarını bekliyorum.

Maçların olaysız, centilmence, hak edenlerin kazanmasıyla sonuçlanmasını bekliyorum.

2011 için hem Trabzon’da, hem de Erzurum’daki çalışmaların eksiksiz olarak bu yıl bitmesini bekliyorum... Ve...

Fair Play lafı ağızlarına yakışmayan; hâlâ bu konuda konuşan, yazan ve dünya kurullarında (hasbelkader) çalışanların artık FAİR PLAY dünyasından silinmelerini bekliyorum.

POSTA’nın sevgili okuyucularına da gönüllerince bir yıl diliyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder