Erdoğan Arıpınar Spor hukuku ve bir bilen
HABERİ PAYLAŞ

Spor hukuku ve bir bilen

Okurlarım ilk pek çok yazımda spor hukukundan bahsettiğimi hatırlar. Bu yazılarımda sporun ayrı bir hukuku olduğunu belirtmiş, ayrı spor mahkemeleri, ayrı spor polisi olması gerektiğini yazmıştım. Yıllar geçti; nihayet sorumlu olanlar spor sahalarındaki olaylardan, tribünlerde meydana gelenlerden, spor karşılaşmaları üzerine oynanılan bahislerden ve şike dedikodularından bıktılar; olaya çözüm bulmak için yeni yönetmelik ve kanunlar üzerinde çalışmaya başladılar. Ben bu işi, bir bilene sormak gerekli diye düşünüyorum. Bu bir bilen içimizdedir.

Haberin Devamı

Binicilik tarihimize geçmiş merhum dostum Hakkı Erkiner’in oğlu, hukuk adamı Kısmet Erkiner’dir. Kısmet Erkiner, Türkiye’de spor hukukunun bir numaralı uzmanıdır. Galatasaray Lisesi ve İstanbul Üniversitesi’nden sonra Baro’ya girmiş ve TMOK’un efsane başkanı merhum Sinan Erdem tarafından TMOK Spor Hukuku Komisyonu başkanlığına getirilmişti. Erkiner 2004’de Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) ilk Türk üye olarak seçildi. Avrupa Konseyi Dopingle Mücadele Sözleşmesi İzleme Grubu’nda Türkiye delegesi olarak yer aldı. Erkiner ayrıca İstanbul, Marmara ve Kadir Has üniversitelerinde öğretim görevlisi olarak hizmet verdi. Spor Hukuku Enstitüsü’nü kurdu. Spor hukuku konusunda sayısız eserler verdi.

Ülkemizde spor hukuku konusunda atılım yapacaksa, ilk adres bu işte kariyer yapmış; Avrupa ve dünyada bu konuda tanınan ve saygı gören bir Türk’e, yani Kısmet Erkiner’e başvurmalı, işin başına o geçirilmelidir. Ülkemize hizmette; Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu kurulurken; Büyük Atatürk’ün yaptığı gibi; ilk defa o işi en iyi bilen Türkler, sonra uluslararası alanda saygın yabancılarla çalışılmalıdır. Yapılacak iş ve hizmet ancak o zaman eksiksiz olur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder