Erkut Can 2016'nın ehı mı tutuyor?
HABERİ PAYLAŞ

2016'nın ehı mı tutuyor?

Haberin Devamı

2016 ömrümüzden ömür götüren bir yıl olmuştu. Ne acılar yaşadık, milletçe karalar bağladık. Son 10 yıla bedel desek abartmış olmayız. Baş döndürücü bir hızla yaşadığımız ölümlü olaylar.

Şehitlerimiz, taciz ve kadına şiddet.... Ve 15 Temmuz sonrası başlayan ekonomik kriz, dövizdeki önü alınamayan yükseliş. Ekonomiyi oluşturan her sektörde geriye gidiş, kaçan sıcak para, azalan altın ve döviz rezervimiz.

İşte, Türkiye’nin 2016’da geldiği bu noktada, yine de bir umutla yaşadık yılbaşını. ‘Kutlamayın’ tehditlerine rağmen.

★ ★ ★

Gelen gideni aratacak, diyemedikleri için “2017 daha güzel olacak” diyerek yeni yıl mesajları verdi iktidar korosu. Ama acımasız DEAŞ terörü yılın daha ikinci saatinde Kalaşnikof’un içindeki 200 mermiyle tahrip etti bu mesajları. Ve 2016’da sayısız kez duyduğumuz “Birliğimizi, beraberliğimizi bozamayacaklar” sloganını yeni yılda da duymaya başladık. Yahu anladık.

Biz birlik, beraberlik içindeyiz de, siz, Anayasa ve başkanlık çabalarının dışında, bizim bu beraberliğimizin neresindesiniz. Sözcü Kurtulmuş gibi “Teröristin elleri kırılsın” demek teröre çare olmuyor da.

★ ★ ★

Ayrıca toplumdaki bu ayrışma Türkiye’yi bir açmaza, sonrasında Allah korusun ucundan adım attığımız Ortadoğu’nun bataklığına götürmez inşallah.

Artık görüldü ki, terör İslamcı, laik diye ayırmıyor. Tüm partiler, başta da AK Parti bu gerçekten bir ders çıkarmalı. Hem de hemen diye yazarken, İzmir Adliyesi’ne bombalı saldırı haberi geldi. Yine 2 şehidimiz vardı.

C Kapısı önündeki bir kahraman polisimizin teröristi fark etmesi ve canı pahasına çatışması, adliye içindeki katliamı önlemişti. Ruhu şad olsun. Onu unutmayacağız.

★ ★ ★

Bütün bunlardan sonra, ne dersiniz, 2016 beddua mı etti acaba. Ahı mı tutuyor. Şu halimize bakın. 2 olay bizlere, damadımızın siber saldırı dediği elektrik kesintilerini, köprü ve otoyollara yapılan fahiş zamları (pardon güncellemeleri), asgari ücreti, işçi emeklilerine yapılan komik zamları bile unutturdu.

★ ★ ★

‘Korkmayın, hayatınıza devam edin’ lafı da artık fazla romantik gelmeye başladı. Gün aşırı bir olay olurken, gel de korkma. Hepimiz özel savaş eğitimi almış gibi davranamayız ya.

Maalesef, sürekli, bir sevdiğimizin başına bir şey geleceği anksiyetesi ile yaşıyoruz. Yılbaşı günü eşime dostuma telefon açıp, dilimin döndüğünce iyi dileklerde bulunmuştum. Ama sadece bir hafta sonra diyorum ki, “Yeni yıl dileklerimi bir kenara atın.

Herkese hayatta kalabileceği bir yıl diliyorum.” Ama her şeye rağmen, İzmir Marşı’yla, yola çıktık, “Yaşa Mustafa Kemal Paşa” diyerek yolumuza devam edeceğiz. Bu bütün şer odakları tarafından böyle biline.

İŞLEM TAMAM

Metro girişlerinde, İstiklal Caddesi’nde ‘Yılbaşını kutlamayın’ broşürleri dağıttılar, ertesi günü bir başka poturlu, sarıklı çıktı, ‘Kadınlar topuklu ayakkabı giymesin’ broşürü dağıttı.

Bir başka ticaret hocası çıktı, “Satranç haramdır, seyredenler de domuz yemiş gibi olurlar” dedi. Hepsi video kaydı ve yüzleri ortada. İlk ikisi gençlerden, satrançcı ise, bizzat bakandan cevabını aldı.

Çelik, “Ben oynuyorum, keşke herkes oynasa” diyerek mat etti. Ve bütün olaylar bitti. Soruşturma, gözaltı filan yok. Pekii. Reina katliamı sonrası kahveleri dolaşıp, laik düzen isteyen, biri kız, diğeri erkek iki kişi, katliamın canisi hala aranırken, hemen derdest edilip tutuklandı.

Hangi gerekçeyle. Toplumu kin ve nefrete teşvikten. Demek ki, Anayasa’yı savunmak artık suç bu memlekette. O zaman işlem tamam. Oh be, nihayet terörün beli kırıldı.

FIKRA

Kadın vefat etmiş. Namaz sonrası cemaat tabutu sırtlamış, tam camiden çıkarken, kapıya çarpmışlar. Tabuttan bir inilti duyulmuş. Kadın dirilmiş.

Mezarlık yerine hastaneye götürmüşler ve kadın 10 sene daha yaşamış ve ölmüş. Yine aynı camide namazı kılınmış tam kapıdan çıkarılırken, kocası bağırmış: “Gözünüzü seveyim, kapıya dikkat edin.”

CIZZZ

Bahçeli: Milli hak ve çıkarlarımızı savunacağımızı herkes bilmelidir. Mecliste de, referandumda da bir oyum var ve o da “evet”dir.

HADİ LAN...

Bilişim sektörünün milyonlara hitap eden 4 ünlüsü, tesadüf bu ya, bir ortamda karşılaşmış ve en büyük benim yarışına girmişler.

Wikipedia: Ben her şeyi bilirim.

Google: Ben her şeye sahibim.

Facebook: Ben herkesi tanırım

Twitter: Benim hızıma kimse yetişemez. Sonradan dörtlüye katılan

İnternet: Ben olmasam hepiniz bir hiçsiniz, demiş. Bu yarışa kulak misafiri olan elektrik noktayı koymuş.

“Hadi lan ordan.”

Bittiii...

Geçen hafta oldukça soft yazılar yazmıştım. Ama bu hafta gündem bu yumuşaklığa elvermedi. Benim diyeceklerim bu kadar. Şimdi PAZAR POSTASI’nın diğer sayfalarında, birbirinden güzel magazin haberleri, röportajlar ve ilginizi çekecek yazılarla baş başa bırakıyorum sizleri. Kafamı dağıtmak için ben de okuyacağım zaten.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder