Erkut Can Bayram gelmiş neyime
HABERİ PAYLAŞ

Bayram gelmiş neyime

Moraliniz bozulmasın. Nerdee o eski bayramlar demeyeceğim. Çünkü ülkenin bu ortamında, çocukluğumun o fakir ama mutlu bayramlarını, vazgeçtim çocuklarımdan, torunlarımızın bile pek yaşayabileceğini zannetmiyorum.

Huzur bırakmayan bir korku, sevinç bırakmayan acılar içinde. Korkuyu insan kendi yaratır, kendi yok eder derler. Derler de bu can korkusunu biz mi yaratıyoruz ki...

Cumhurbaşkanı hemen her konuşmasında söylüyor. Ne diyor? “Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, Hep birlikte Türkiye olacağız.” Bu sözün, yıllardır bildiğimiz 4 parmaklı Rabia işaretine dayandırdığı yeni bir versiyonu daha var. “Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet.”

Haberin Devamı

Ağzına sağlık Sayın Cumhurbaşkanı. Hepsi güzel hoş da, nasıl olacağız? Evet dik duracağız, tek yürek olacağız. Ve bu belayı yok edeceğiz. Ama muhalefetin son katliam için verdiği araştırma önergelerini ‘gerek yok’ diye reddedersek, nasıl olacak bu?

Nerden ne zaman geleceği belli olmayan bir korku içinde herkes.

Çünkü sürekli yaşıyoruz. AHL’de de yaşadık. Her ne kadar başbakanınız “Emniyet zaafı yok” dese de pek inandıramadı. Var mı, yok mu? İnşallah ortaya çıkar.

Avrupa’nın en iyi korunan 3 havaalanından biri olan AHL’de olabiliyorsa her yerde olabilir. Allah cem-i cümlemizi korusun. Çünkü başka dayanağımız kalmadı.

Siz de dik duruyorsunuz. Maşallah iri ve dirisiniz. Peki neden, Boğaz Köprüsü yolunun Çamlıca katılımında, geçeceksiniz diye ben ve benim gibi binlerce kişi sizi bekliyoruz. En az 100 tane de korumanız var. Demek ki...

Bayram dedim nereye geldim. Dönelim o zaman.

Ey millet! Bir bölümümüze zaten her gün bayram. Sağ olsun hükümetimiz, turizm sektörünü düşünerek tatili 9 güne çıkardı. Artık sen de 9 günden kendine 3- 4 gün ayır. Yaşamana bak. Cebin elverdiğince. Ama sakın ana- baba ziyaretini ihmal etme. Gönüllerini al.

Ve n’olur yavrularını teröre kurban vermiş ana-baba, eş, kardeş, evlatları da aklından çıkarma. Telefonlarınız hep elinizde. 2582’ye bir SMS gönder.

Bedeli 10 lira. Bu 10 lirayla Mehmetçik Vakfı sayesinde binlerce yetime mutluluk vereceğini düşün. Onların mutluluğuna ortak ol. Ve bu mutluluğu hiçbir şeye değişme.

Haberin Devamı

İyi bayramlar

UTANIN

Rus uçağı düşürülüp pilotu öldüğünde, sevinç çığlıkları atanlar... Atatürk Havalimanı faciasından sonra Ruslar, Türk elçiliğine kırmızı karanfiller bıraktılar. Az bi şey benliğinizde kaldıysa utanın.

Televizyon son dakika haberi olarak AHL saldırısını veriyor. Altında oturanlar ise okeye devam. İşte geldiğimiz nokta bu. Ertesi gün de birbirlerine sorarlar. “Yine patlama olmuş ya...”

İşte Antalya’dan yeni bir “Yak-İşlet-Devret” arazisi. 30 sene sonra kim öle, kim kala. Sen otelini dikmeye bak. Hiç merak etme. Bugün “vah-vah” diyenler, yarın gelip kokteyllerini yudumlarlar.

Söylediklerimizi yuta yuta, birilerini sata sata da olsa yanlışlarımızdan dönmeye başladık. Yakında Mursi de satılırsa, hiç şaşırmayın.

Hadi ordan

Biri çıkıyor, “Yayın yasağına itiraz edenler, böyle bir patlamada ölsünler de görsünler günlerini” diyor. Öteki çıkıyor, “Patlama haberlerini büyütünce boyunuz mu büyüyor” diyor. Ne diyeyim. Dillerinizi eşek arısı soksun.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder