Erkut Can Bir sosyopatın ettikleri...
HABERİ PAYLAŞ

Bir sosyopatın ettikleri...

Dünyanın en gelişmiş ülkesi, süper güç ABD, ülkesine bir sosyopatı ve cahili başkan yaparak dünyanın başına bela etti. Ve o cahil, büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyarak 63 Filistinlinin İsrail ateşiyle öldürülmesine, 2700 kişinin de yaralanmasına neden oldu.

Trump’ın sorumsuzluğu, Netanyahu’nun gaddarlığı ile birleşince ortaya katliam çıktı.

Ve ne acıdır ki, 57 Müslüman ülkenin çıtı bile çıkmadı. Bir tek biz üç gün yas ilan ettik. Ha bu arada yas ilan etmek için asgari sayının 50 olduğunu da öğrendik.

Haberin Devamı

Kral hariç tabii. Nasır’dan başlayarak, Enver Sedat, Saddam, Kaddafi, Esad’lar yani tüm Ortadoğu diktatörleri 80 yıldır İsrail karşıtlığı ve milliyetçilik üzerine halkı uyutup, el altından İsrail destekçileriyle anlaştılar. Küresel güçler de bölgeyi onları kullanarak yönettiler.

Engel görünce de bombaladılar. Olay bu. Var mısınız? Müslüman ülkeler ile ilişkilerimizi bir daha gözden geçirelim. Başta da Suudi Arabistan ve Katar’la. Mesela Katar’daki üssümüzü kapatalım. 3500 askerimizi geri çekelim. Bu yıl Hac olayını durduralım. ‘Yetmez ama evet’ gibilerinden. Yoksa mitingle ülkeler arası ilişkilerde ne anlatılır ki? Hiç.

ALGI YARATMA ANKETLERİ

Gazeteler pek vermiyor ama sosyal medyada bir sürü seçim anketi yayınlanıyor. Hepsi bir bağlantıyla algı yaratmaya çalışıyorlar. Güya halkla konuşuyorlar. Kişi sayısı var ama gel de inan. Zaten yeni sistemi halk da anlamadı. Bölge ve sokakları ise özellikle seçiyorlar ki, yüzdeler çok farklı. En sonda da hiç değişmeyen 3 parti...

Onun için diyorum ki, en iyi araştırma şirketi, gözlem gücünüz, sezgileriniz, siyasi koku alma gücünüz ve aklınızdır. Şöyle bir oy verdiğiniz seçimleri düşünün, bir de bugün içinde bulunduğumuz şartlara bakın. Ölçün biçin. Daha 34 gün var. Düşünmeniz için. Ülkenizi, kendinizi, çocuklarınızı, torunlarınızı. Düşünün ama oyunuzu da mutlaka kullanın.

GARİBAN NE YAPSIN

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, mitinglerinde diyor ki: “Beşiktaş’ın Çarşı ruhuna bayılıyorum. Galatasaray’ın Avrupa’da ses getirmesine güveniyorum. Trabzon’un Anadolu’da olması bir başka güzel.

Haberin Devamı

Çocukken Fenerbahçeliydim.” Peki İnce hangi takımı tutuyor? Anlayabilene aşk olsun. Bu takım diyaloğunun yanında şimdi de, “Gariban Muharrem’in seçim maratonunu sürdürebilmesi için bağış yapın. Çünkü bende para yok. 5,10,20 lira fark etmez. Hadi ateşleyin” diyor. Birincide amaç oy olduğu için takımlar araç. İkincide ise, gerçekten para lazım. Ne yapsın adam.

ORTAK BABALAR BİRLĞİ

TOBB yani ‘Türkiye Ortak Babalar Birliği’nin yeni yönetim kurulu dizilmiş. Twitter fenomeni Başkan Rıfat Hisarcıklıoğlu ve 14 üye... Tek kadın yok. Ama hiç merak etmeyin. Anneler Günü’nde ve Dünya Kadınlar Günü’nde mesaj yarışını kimseye bırakmazlar. Kadınları yere göğe sığdıramazlar.

Tıpkı fotoğraftaki 15 ‘babanın’ arasına 2-3 kadını sığdıramadıkları gibi. Ama sen yine de Twitter’da kabul ve ziyaretlerini her gün paylaş Hisarcıklıoğlu. Kime neyse...

EYY BAHÇELİ

Bir af lafı çıktı seçim öncesi. Erken seçimi tıslayan Bahçeli’den yine. Kader mahkumları içinmiş. Mafya babalarına kahraman etiketi yapıştırılarak. Uyuşturucu tacirleri, ırz düşmanları ve hırsızlarla beraber.

Haberin Devamı

Yok yere yatanların, KHK mağdurlarının, işi gazetecilik olan gazetecilerin, hele hele komutanlarının kurbanı olarak 22 aydır cezaevinde olan ve bazıları 7’şer kere müebbet alan çocuklarımızın adı yok bu istekte. Harbiyelilerin ve erlerin...

Hem de Erdoğan ve yetkililerin, “Gündemimizde af yok” demelerine rağmen. Şimdi de kendi alevlemesinden sonra, ‘sözleşmeli’ isyandan söz ediyor. Var dilinin altında yine bir bakla. Bakalım ne cevap alacak?

İŞTE SANATÇI KADIN

İstanbul Deniz Müzesi’nde Ayşegül Dinçkök’ün, dünya serbest dalış şampiyonu Şahika Encümen ile ortak projesi olan ‘Derin Tutku’ sergisine gittim.

Muhteşemdi. Tebrikler. Birkaç gün sonra da Bloomberg TV’de yapılan röportajına denk geldim.

Soruyorlar, “Köpekbalıklarından korkmadınız mı” diye. Cevaba bakın: “Okyanusların var olma nedeni olan ve yüzyıllardır yargısız infaza uğrayan köpekbalıklarına biz sevgi ile yaklaştık. Korkmadık. Asıl köpekbalıkları Ankara’da, siz onlardan korkun.” Sanatçı, cesur ve güçlü Ayşegül kardeşimi bir kez daha kutluyorum.

PERDE İNERKEN

Erdoğan için örtülü ödenekten günde 6 milyon 225 bin lira harcanması muhalefetin tepkisini çekti ama iş kendi ceplerine gelince, meclis, vekillere 2 maaş ikramiyeyi onayladı ve 98 yıl sonra perdeyi indirdi. Bir de güle oynaya poz verdiler. Halkın rahatsızlığına rağmen.

Perde tekrar açıldığında çoğu olmayacağı için de, ne koparırsak kâr misali.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder