Erkut Can Eski İstanbul’u denizden seyredin
HABERİ PAYLAŞ

Eski İstanbul’u denizden seyredin

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sekiz yeni deniz hattı açtı. Artık denizin keyfini çıkararak Kadıköy’den Avcılar’a da Eyüp’e de gidebilirsiniz. Ben 50 dakika süren, Kadıköy, Kasımpaşa, Fener, Sütlüce, Eyüp hattını deneyeceğim ilk fırsatta. Herhalde 60 senedir bu semtleri görmedim. Eski hallerini pek hatırlamıyorum ama hiç olmazsa Haliç’ten yeni durumlarını görürüm. Son iskele Eyüp’te inip bugünkü modern halini gezeceğim.

*

Bakmayın onlara…

Economist Dergisi’nin yan kuruluşu Intelligence Unit, sağlık hizmetleri, suç oranları, siyasi istikrar, alt yapı ve yeşil alan imkanlarını baz alarak, ‘Dünyanın en yaşanabilir ve en az yaşanabilir şehirleri’ raporunu yayınladı. Dünyayı boş verin, Avrupa’nın 38 şehri klase edildi ve Viyana, 99.1 puanla en yaşanabilir şehir seçildi. Bu puanla Viyana dünyanın da, en yaşanabilir şehri oldu. İstanbul ise, 57.7 puanla Avrupa listesinin sonuncusu yani 38’inci oldu. Gerçekten çok üzüldüm ama siz bakmayın onlara. Bu arada Forbes Dergisi de Türkiye’nin en yaşanabilir şehri olarak 69.8 puanla İstanbul’u seçti. Trafik hariç, biz İstanbullular memnunuz hayatımızdan. 37 şehir bizi kıskansın.

Haberin Devamı

Bravo Çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, New York’ta Razi Canikligil’e konuşmuş ve “Ana muhalefet partisi CHP’nin, yurt dışında temasları gayet doğaldır. Özellikle dış politikalardaki sorunlara baktığımızda, muhalefetin de milli meselelerde en az iktidar kadar sorumluluğu var. İsterlerse büyükelçiliğimiz kendilerine yardımcı olur” demiş. Devlet adamlığının en güzel göstergesi bu. Onun için “Bravo” dedim zaten.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gençlere:

“Sizlerden isteğim, kimsenin sizi kullanmasına, sömürmesine izin vermeyin. Özgürlüğünüze, iradenize ve geleceğinize sahip çıkın. Benim karşımda da, özgürlüğünüzden asla taviz vermeyin.”

Darısı başımıza

Fransa ve İngiltere’de, bir yıldır uygulanan okulda cep telefonu yasağının olumlu sonuçları açıklandı. Buna göre, öğrencilerin sınav skorları, tahminlerin ötesinde hızla yükselmiş. Dikkat ve konsantrasyonları artmış. Öğrenciler arasındaki öğrenme eşitsizliğinin yanı sıra, siber zorbalık fazlasıyla azalmış ve sosyal ilişkileri de gelişmiş. Daha ne olsun?

Haberin Devamı

Büyük tehlike

Çiğ süt fiyatlarına konulan narh fiyat, 30 kuruş daha yükseltildi ama üreticiye yetmedi tabii. Süt inekleri göz göre göre kesime gidiyor. Üretici buna mecbur bırakılıyor. Bu ne demek biliyor musunuz; peynir, yoğurt ve diğer süt ürünlerini bulamamak demek. Çocukların sabah bir bardak süt içememesi demek. İnşallah modern Türkiye’nin çocukları, bizim çocukluğumuzda Marshall yardımıyla gelen, miadı dolmuş, süt tozlarından yapılan sütleri içmemiz gibi bir durumla karşılaşmazlar. İnşallah…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder