Erkut Can İhaneti anıyoruz tabii de...
HABERİ PAYLAŞ

İhaneti anıyoruz tabii de...

Haberin Devamı

15 Temmuz için bir sürü yeni görüntü çıktı. Herhalde yıldönümü beklenmiş. Ama nedense, örgüt ağırlıklı olarak emniyet teşkilatında kadrolaşmasına rağmen, polisle ilgili bir video göremedim. Belki de ben kaçırdım.

Yıldönümü için çeşitli afişler asıldı. Hepsinde halk ve asker karşı karşıya. Polis yine yok. Ordusunu küçük düşüren bu kafa yapısına, bu afişleri hazırlayan, onaylayan asan zihniyete yazıklar olsun. Bir düşman devlet bile böyle psikolojik harp yürütemezdi.

İhaneti anıyoruz tabii de...
“Keşke afişlerin hepsi bunun gibi olsaydı. Orduyu yüceltseydi.”

Afişlerde bir sürü ‘yok’ var ama hiçbir şeyden haberi olmayan Türk askeri erler var. Çalma çırpma resimlerle ne hale sokulmuş. Ağlayan, korkmuş, ürkmüş Türk askeri kimin hoşuna gitti acaba? Bu afişlerle yaratılmak istenen algı açık. Türk ordusunu yermek. Ama kimse aklından çıkarmasın. Bu ülkenin yazdığı en muhteşem destan Kurtuluş Savaşıdır.

★ ★ ★

İçinize sindi mi?

Yetkili ve ilgililer, sorum sizlere. Türk Bayrağı’nı bozup logo yapmak içinize sindi mi? Başka bir şey yaratamadınız mı? Türk Bayrağı’nın şeklini de, 15 Temmuz’u da anlaşılmaz bir hale getirdiniz. Hem de Bayrak Kanunu’na rağmen. Kimler yapar bunları? Ankara ve İstanbul’a yapılan anıtlar da bu soruma dahil. Türkiye’nin tarihine yazılan bu olay için bir yarışma açamaz mıydınız? Dünya çapında grafik sanatçılarımız, tasarımcılarımız var. Neler yaratırlardı kim bilir. Ama ölçü ‘yapan bizdendir’ olursa iş bitiyor. Yazık.

İhaneti anıyoruz tabii de...

ORADAYDIM

Ev İdealtepe sahilde. Maltepe meydanına çok yakın. Sabah kahvaltıdayız, akşamüstü de gelinimle Adalet Mitingi’ndeyiz tabii. Miting’le ilgili her şeyi bir haftadır POSTA’da okudunuz. 2 milyon kişinin katılıp katılmadığı ise hâlâ konuşuluyor. Melih Gökçek’in önderliğinde, İstanbul valisine kadar...

İBB’nin bu milyonları yok saydığı da... Bırakın bedavayı, paralı hizmet dahi vermediği de... Alın teriyle gelmiş herkes. Koca alanı “Hak, Hukuk, Adalet” sloganıyla inlettiler saatlerce. Kulaklar çınlayacaktır artık. Baksanıza Kılıçdaroğlu’na anarşist, faşist yaftaları takıldı bile. Bana göre ise, siyasi hayatının en güçlü, en cesur konuşmasını yaptı. Herkesi açığa düşürdü. Genel başkandı, artık lider ve umut oldu.

İhaneti anıyoruz tabii de...
“Geride sadece hak, hukuk, adalet umudunu bıraktılar”

Ne diyor: ”Umut bulaşıcıdır.” Korkulan da o ya. ‘10 Madde’ ise bir tekrardı. Yeni bir söz bekledim, yoktu. Yine de iyimserim. Bu maya tutacaktır. Kısaca Maltepe’de özgür irade, cesaret ve adalet arayışı için bir araya gelen milyonlar vardı. Yaşamı, çevreyi kirleten hiçbir şey yoktu. Onun temizliğini de, Ankara’dan İstanbul’a gelirken her mola yerinde olduğu gibi halk yaptı zaten. Bravo.

HANGİ DOSTLAR

Cumhurbaşkanımız, Avrupa ile ilgili söz ederken “Avrupalı dostlarımız” dedikçe sinirden gülüyorum. Hangi dostlardan bahsediyorsunuz Sayın Erdoğan? Unuttuk diyelim referandum öncesinde gördüğümüz aşağılayıcı muameleleri. G20 zirvesi ve 15 Temmuz anmaları için de aynı muameleyi görmedik mi? “Gelme, konuşman için salon yok, açıkhava ise imkansız, afiş dahi asamazsınız.” Kim bu dostlar? Almanya, Hollanda, Belçika, Avusturya, İsviçre... Hepsi Türklerin nüfus olarak yoğun olduğu ülkeler. “Vatandaşlarınıza hayat hakkı var ama, siz politikacılara yok” diyorlar açıkça. Kimler? Avrupalı dostlarımız.

ŞU GÜZELLİĞE BAKIN

Bu kızımız dünya güzeli değil. Tekvandoda Dünya Şampiyonu. Adı Zeliha Ağrıs. Haberiniz yok değil mi? Tabii olmaz. Gazetelerde o kadar az yer aldı ki. Onun başarısına yaklaşmayı bırakın, onun güzelliğine ulaşamayanların Bodrum fotoğraflarını her gün görüyorsunuz. Birileri bikinisini satıyor, Zeliha ise altın madalyasını. Aradaki fark işte bu.

İhaneti anıyoruz tabii de...

BU MEMLEKET BİTMEDİ

Askıda ekmekten sonra, bir süredir simitçilerde de askıda simit başladı. Allah razı olsun. Gittikçe de çoğalıyor. Ancak geçen sabah bir simitçi gördüm. Arabanın camında da kağıt. “Karnı aç olup parası olmayan çekinmeden isteyebilir” yazıyor. Askıda simiti de geçmiş. Sizler gibi ben de birçok olay için “Bu memleket bitti” diye düşünürken, iyilik timsali simitçinin bu yazısı ruhumu okşadı. Demek ki bu ülke bitmez.

İhaneti anıyoruz tabii de...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder