Erkut Can Onların da olsun ama...
HABERİ PAYLAŞ

Onların da olsun ama...

Haberin Devamı

Bir bu yoktu, Melih Gökçek sayesinde o da oldu. Türkiye’nin ilk Çoban Fuarı Ankara’da düzenlenecek. 18 Mayıs’ta. Tabii olsun da, açılışı 19 Mayıs’ta yapılacakmış nedense.

Yerli hayvan ırkları gösterilecek. İnek, Ankara tekesi, merinos ve akkaraman koyunu yarışmaları; koç, teke, çoban köpeği müzayedeleri yapılacakmış.

Peki nerede yapılacak bütün bunlar? Atatürk Kültür Merkezi’nde. Bağlantıyı da bulmuş Gökçek. Açılış 19 Mayıs’ta olacağı için gençlik meşalesi yakacakmış.

Çoban Fuarı ile ne ilgisi varsa? Başkan bey burası yeri mi? Sen o meşaleyi başka yerde yaksana. Çobanlar nerede diyebilirsiniz. Onlar alanda kurulacak çoban kürsüsüne çıkıp sorunlarını anlatacakmış.

Peşinen dinleyen olmayacağını bildikleri için, kamera kaydı yapılacak ve beyefendiler sonradan değerlendireceklermiş. Hadi ona eyvallah diyelim de...

Bir gün önce başlayan fuarın açılışı neden 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda yapılacak? Rastlantıya bakın. Gökçek ne düşündüyse...

Haydi çocuklar namaza

Bekir Develi diye bir bey tweet atmış. 40 gün boyunca, Fatih’teki Yavuz Sultan Selim Camii’ne sabah namazına gelecek tüm çocuklara bisiklet hediye edilecekmiş.

İnanmayan sorsun. Telefonunu da yazmış: 0538 489 00 80.

Kendisini de TRT 1’de iftar programında görecekmişiz. Kaç çocuğun sabah 5’te kalkıp, babasıyla camiye gidip bisiklet aldığını da orada açıklar herhalde.

Funny Star

Başkanlık rüyaları çoook erken başladı. Yahu 2019’a kadar deneyin, bakın bakalım neler yapacak partili Cumhurbaşkanı. Ayrıca “Hayır” diyenler, Erdoğan’a mı, başkanlık sistemine mi “Hayır” dedi? Dedim ya, daha 2,5 sene var. Bir durun hele. En aceleci de Deniz Baykal çıktı. Bir telaşla yapıyor” yakıştırmasını da beraberinde getirdi. Hatta buna ‘fitne, virüs hareketi’ bile dendi. Ne olur devamını getirmeyin Deniz Bey.

2019’un 3 Kasım’ında, Allah uzun ömür versin, 81 yaşınızdan aylar almış olacaksınız. Artık siyasetin piri olmuş biri olarak sizin yapacağınız, olur olmaz dolaylı öneriler değil, “Hiçbir göreve talip değilim” demek olmalıdır.

Bu arada en güzelini de Gülse Birsel söyledi. “Bu memlekete bir popstar lazım” diye. Tevazu göstermiş. Fransa’da adı sanı bilinmeyen 37 yaşında biri cumhurbaşkanı olurken, bizde de Türkiye’nin sevgilisi bir ‘Funny Star’ niye olmasın.

Domatesin itibarı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin’i ziyaret etti. Her iki liderin de yüzünden gülücükler eksik olmadı. Hatta Putin gazetecilerin önünde espriler bile yaptı. Al gülüm ver gülüm meselesi. Güller açan bu dostlukta, sadece iki konuda anlaşma sağlanamadı. Vize ve domates.

Domatesimize itibar kazandıran şu beraberliğe bakın. Heyetteki adamlarımız bile domates yasağını espri konusu yaptı, “Büyüksün” diye tweet attı. Merak ettim, baktım. Domatesimizin ihraç fiyatı 2 lira 70 kuruş. Peki biz marketten kaça alıyoruz. 5 ila 8 lira arası.

İhracatçılar zararına satmadıklarına göre bizlere neden bu kazık atılıyor. Cevabı sayın bakandan: “Merak etmeyin bir hafta sonra ucuzlar.” Yani bize düşen, ucuzlayana kadar yediğimiz kazıkları hazmetmek.

Bayıldım

Emekli bir grafik tasarımcısı olarak sizleri tebrik ediyorum. Özel Ata Anadolu Lisesi öğrencileri. Bayıldım. Ve biraz da kıskandım.

Onların da olsun ama...

Hayallerinizle oynuyorlar

Ligde sona yaklaşılırken, aslı astarı olmayan transfer haberlerinden geçilmiyor. Spor sayfaları futbolcu getirmeye başladı bile. Adet bu...

Sansasyon lazım. Taraftarı gıdıklamak lazım. Ancak dikkatimi çeken bir gariplik var. Deniyor ki, ‘x kulübü’ aradığı golcüyü buldu. Yazıyı okuyorsunuz.

O golcü ünlü bir kulübün futbolcusu ama her yıl kiraya verilmiş. Ayrıca kiralık oynadığı takımda da koca sezonda iki gol atmış, bir de asist yapmış. Peki aranan golcü bu mu?

Olsa olsa çöplüğümüzü dolduracak yeni bir futbolcu olur. Ayrıca o futbolcunun bu transferinden haberi olduğunu da zannetmiyorum. Onun için bu tür haberlere itibar etmeyin. Hayallerinizle oynuyorlar hepsi bu.

Olmaz böyle şey

Meydanlarda ne denmişti? “Yargı tarafsız ve bağımsız olacak.” Kulağa ne hoş geliyor değil mi? Ya şimdi. CHP’li Barış Yarkadaş görev edinmiş, yeni hakimlerin isimlerini ve neyin nesi olduklarını yayınlıyor.

Sınavsız, liyakat ölçümü yapılmamış, psikolojik testlere tabi tutulmamış 800 yeni hakimimiz olmaya başladı. Tek kıstas ise AK Parti ile bir göbek bağının olması.

Yani demediklerini şimdi gerçekleştiriyorlar. Yargı taraflı oluyor. Adil olmayan bir şekilde hakim olanlardan adalet bekleyeceğiz. Halen cezaevinde olan 154 gazeteci arkadaşımızı da görünen o ki bu hakimler yargılayacak. Nokta.

Şablon

L’Equipe gazetesi, gazeteci ve aktivistlere dünyanın en iyi teknik direktörlerini sormuş. Türkiye’den hiçbir isim yok. İmparator Fatih Terim bile. Haber böyleydi. Devamı ise şöyle: “Eyy L’Equipe, sen kimsin. Kimsin sen! Bu organize Türkiye düşmanlığının bir başka versiyonu.

Bunda da Fetö’nün parmağı vardır. Bu seçimi tanımıyoruz. Bizim için yok hükmündedir. Elimizde deliller var, zamanı geldiğinde açıklayacağız.

Yaptırımlarımız da olacaktır. Bu paçavranın yöneticileri de Türkiye’yi, Türk futbolunu ve Türk teknik direktörlerini kıskanıyor.” Tırnak içindeki bölümü, bizi hoşnut etmeyen her dış kaynaklı haber ve kişiler için kullandığımız şablondan alıp, sadece son cümleyi konuyla ilişkilendirerek aynen yazdım. Bilgilerinize.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder