Erkut Can Onun adı Atatürk
HABERİ PAYLAŞ

Onun adı Atatürk

Haberin Devamı

Atatürk’ün ölüm yıldönümü. Saat dokuzu beş geçiyor. Beşiktaş. Bir kilometreyi geçen bayrağı taşıyanlar ve trafik durdu. 78 yıldan beri yapılan toplu saygı gösterisi bu. Ve tüm yurtta. Adı gösteri ama, devamında minnet ve şükran var.

Peki Atatürk düşmanları yok mu? Tabii var. O yaşarken de vardı, öldükten sonra da var. Çünkü 1 dakika dik durmak, sürekli eğilmeye alışanlar için çok zor. Ancak dünyada benzeri olmayan, tek olan bu saygıyı yok etmeye kimsenin gücü yetmeyecek.

AKP iktidarı bile, 14 yılda Atatürk devrimlerinin ve Atatürk sevgisinin vazgeçilmez olduğunu her geçen gün biraz daha kanıtlıyor. Atatürk’ün ölümünün 78’inci yıldönümü nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan bir mesaj yayınladı. Ancak, ‘Gazi Mustafa Kemal’ diye başladı, ‘Gazi Mustafa Kemal’ diye bitirdi. 5 kere ‘Gazi Mustafa Kemal’ dedi, 2 kere de ‘Gazi’. Hiç Atatürk demedi. Onun adı Mustafa Kemal Atatürk, Sayın Cumhurbaşkanı...

Türk milletinin binlerce gazisi var. Bu genel bir tanımlama. Ama bir tane Ata’sı var. Anıtkabir ziyaretinden sonra, özel deftere yazdığı yazıda da, sadece ‘Zat-ı aliniz’ diye bir ifade kullandı Erdoğan. Tamam muteber kişiler için kullanılan bir ifade bu ama, neden yine Atatürk yoktu? Şimdi diyebilirsiniz; “Sen de buzağı arama.” Arayacağım. Hem de Atatürk’ü unutanlara karşı, ömrüm oldukça...

Trump dünyanın sonu değil
Ötekileştirerek başladı kampanyasına. Peki, Amerika gibi bir ülkede bu turuncu başkanı ötekileşme karşıtları nasıl kabul etti anlayamıyorum. Dünyadaki İslam düşmanları kimbilir ne kadar sevinmiştir. O İslamı kullandı başkan oldu.

Başkası neden olmasın. Eee, yaşamda, her zaman, her şeyin doğrusu olmuyor. Karavana da atılıyor. Bir ırkçı, yabancı düşmanı, kadın düşmanı, çevre düşmanı, küresel ısınmaya inanmayan bir adam, milyar dolarlar şımarığı Trump tüm anketleri altüst ederek, hem de iyi bir farkla seçimi kazandı. Bir başka tanımlamayla da taşra şehri yendi.

Trump’ın seçilmesi ile birlikte, benim aklıma her yıl 24 Nisan’da açtığımız papatya falı geldi. Başkan soykırım diyecek mi, demeyecek mi diye. Obama demedi. Bakalım ırkçı Müslüman karşıtı Trump ne diyecek. Daha 5 ay var ama, siz isterseniz şimdiden fal açmaya başlayın. Ayrıca Trump İkizler burcundanmış. Merak etmeyin kötülük yapmaz. Hem onun başkan olması, dünyanın sonu da değil. Bir dönüşüm.

İkinci bahar ödülü

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği ve üstadımız Burhan Felek adına oluşturulan Basın Hizmet Ödülleri’nden biri de bana geldi geçtiğimiz hafta. Bana onur, çocuklarıma gurur olarak. 20 meslektaşım daha bu ödülün sahibi oldu o gün.

Ödülümü sevgili meslektaşım, usta gazeteci Rahmi Turan’dan aldıktan sonra, mikrofonda da söyledim. Araya bir “İkinci Bahar Ödülleri” lafını da sıkıştıralım diye. Düşünsenize, sahnede 21 kişi, 70 yaş ve üzeri. Basın mesleğinin muharip gazileri. Yeni başlayanların bu ortamda Allah yardımcısı olsun.

Boşveer

Seçim zaferinin kesinleşmesinden sonra, tüm ailesiyle birlikte çıktığı ve bizdeki balkon konuşmasına benzer sahnede, “Beni seçmeyenlerin de başkanı olacağım. Yeni otobanlar, köprüler yapacağım” dedi Trump. Ooo, biz bu sözleri çook eskiden biliyoruz taze başkan, sen Amerikalılara yeni bir şey söyle

Sıradaki haber yükleniyor...
holder