Erkut Can Sayın Müezzinoğlu, iki eliniz kanda da olsa gidin
HABERİ PAYLAŞ

Sayın Müezzinoğlu, iki eliniz kanda da olsa gidin

Lösemili Çocuklar Vakfı’nın Onkoloji Kenti ve Lösante Hastanesi 10 Mayıs’ta açılıyor. Bu hastalığın pençesindeki çocuklarımıza umut olarak. Ama uzun süredir basında yer aldığı şekliyle Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu öyle düşünmüyor galiba. Vakıf Başkanı Dr. Ezer’in serzenişine bakılırsa, Bakan, bu muhteşem olayın bağış kampanyasının sloganı olan ‘Bir tuğla da sen koy’un yerine taş koymayı yeğlemiş. Gerekçesi ne peki. “Biz 100 yatak ruhsatı verdik, onlar 400 yaptılar. Duygu sömürüsü üzerinden, yönetim dinamiklerine karşı çıkılamaz. Ayrıca bize bedel ödetecekler. Diğer onkoloji hastanelerimizdeki onkologları daha yüksek ücretle çekerek sistemi bozacaklar. Buna hakları yok.”

Haberin Devamı

Evet aynen böyle söylüyor Müezzinoğlu. Ben de diyorum ki: Sayın Bakan, bu hastane Türk çocukları için yapıldı. Bir tuğla koyan yardımseverlerle. Cumhurbaşkanı bile destek verdi. Bırakın bu inadı. İsterseniz bir imza ile 400 yatağa da ruhsat vermek sizin elinizde. Bu yolsuzluk değil, insanlık. Allahaşkına yapmayın. Sordum. Vakfın basın danışmanı Burç denen kişiye. Ancak konuşma özürlü olduğu için Şerife hanım cevap verdi. Davetiyeniz gelmiş. Hadi gelin bir büyüklük yapın ve olumlun icraatlarınıza Lösante’yi de ekleyin. Makasınız hazır. Kurdelayı keserek bu insanlara güç, şefkat verin. Bu hastane belki de bir türlü kuramadığımız kemik iliği bankası için de bir başlangıç olur. Sizi Dr.Alaeddin Yavaşça’nın başhekim olduğu Haseki Hastanesi’nde, Dr. Meşhut Ababay’ın asistanı olduğunuz zamanlardan tanıyorum. Kardeşime de emeğiniz geçti. Ayrıca bu hastalığın ne olduğunu, anababaların neler çektiklerini çok iyi biliyorum. Çünkü eşim Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı’nın 3 girişimcisinden biri ve mütevellisi. 25 sene bu vakfa emek verdik. Ama Vakıf başkanının burayı aile şirketine çevirmesi ile bıraktık. Sonra da battı zaten. Şimdi LÖSEV var. İlginizi esirgemeyin. Bir tuğla da siz alın elinize ve 10 Mayıs’ta gidin Lösante’ye. İki eliniz kanda da olsa, seçim meydanında da olsa gidin. Sizi orada saçları dökülmüş, ağızları maskeli umutlar karşılayacaktır. Hadi Sayın Bakan.

Haberin Devamı

Fuat Avni elma dersem çıkma

Gölbaşı Cumhuriyet Savcılığı, paralel yapı ile ilgili köstebek soruşturması başlattı. 81 ilde Ulusal Yargı Ağı personeli, operasyon bilgilerinin önceden sızdırılması ve twitter’da ‘Fuat Avni’ adlı hesaptan paylaşılması nedeniyle soruşturuluyor. Bildiğiniz gibi,yürütülen kripto, böcek, KPSS 2.dalga, casusluk, TÜBİTAK ve usulsüz dinlemeler gibi kritik operasyonlar, ‘Fuat Avni’ adlı hesaptan operasyonlardan saatler önce paylaşılıyordu. Savcılığın yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü de ayrı bir soruşturma yürütüyor. Polislerin içinde köstebek var mı diye araştırıyor. Ve bütün bunlar ‘Fuat Avni’ için yapılıyor. Sen neymişsin be abi. Aman sakın ha elma dersem çıkma.

Davutoğlu öyle bir konuştu ki

Başbakan Davutoğlu, Rize’de AK Partililere seslendi ve çok önemli açıklamalar yaptı. Bakın ne önemli konulara değindi. “Roketin fırlaması gibi ilk fırlamayı geçtik ilerliyoruz. Kılıçdaroğlu, aldığı her işi yarım bıraktı. Gelsin başarı hikayesini Tenzile Ana’nın oğlunda görsün. Bu hikaye tarihin ve milletin hanesine yazıldı. İşte Rizeli bir liderin basireti bu. Kılıçdaroğlu öğrensin değil mi Rizeliler. Daha keman ile kemençeyi bile bilmiyor. Yürüyen merdivene tersten biniyor. Böyle biri milleti doğru yola götürebilir mi? Ya bunlar bizi tanımamışlar. Biz doğduğumuz anda ölüme teslim olmuşuz. Biz gel dedik gelmedi. Meğer tuzak kuruyormuş. Şimdi kimler meclise giriyor? Başörtülü bacılarımız. Damadım Rizeli. Ben de torun tarafından Rizeli oluyorum. Rizeli Ahmet’i bağrınıza basacak mısınız? Niğde’de ise can damarından vurdu. “O güzelim patatesi yetiştiren Niğdeliler, hay sizin patatesinize aşık olayım.”

Haberin Devamı

Acı bir itiraf

“Kanal D’de göreve geldiğim ilk günden bu yana tek yapmaya çalıştığım, objektif, tarafsız ve her kesime olmak. Ama bu bile zor. Müthiş bir baskı altındayız. Dört bir koldan maddi manevi gözdağı verilmeye çalışılıyor. Seçim döneminde objektif yayından çok korkuluyor.” İmza: Cüneyt Özdemir

Erdoğan, Kuzey Kore’ye gitmeyecek değil mi?

Cumhurbaşkanı Meksika dönüşü kadrolu gazetecilere “Meksika tipi başkanlık da olabilir” demişti. Bu tip sonra unutuldu ve Türk tipine geçildi. Uzun, tuttuğunu koparan ve bıyıklı. Şimdi ise tip, mip önemli değil. Başkan olsun da tipi sonra belirler. Tam bu satırları yazarken aklıma geldi. Bu aralar Kuzey Kore’ye filan gitmeyecek değil mi? Bilmiyorum da bilen var mı diye sordum. Demem o ki, Allah korusun giderse, dönüşte ya “Kuzey Kore tipi” derse. Yok canım gitmez. “Tarafsız Cumhurbaşkanı” olarak seçime kadar yapacağı daha çoook şey var.

CIZZZZ...

Herkese yuh olsun. AHaber’e göre bir darbe girişimi daha olmuş. Niye söylemediniz bana. Hepiniz uyuyor musunuz be ahali. Baksanıza twite.

Küçük bir farkı var

Şu Melih Gökçek gerçekten her şeyi bilen adam. Robottan, dinozordan, parselden, kadastrodan anladığı kadar, tarihin gizli (!) kalmış olaylarını da biliyor. Geçen gün TGRT’de 1926’da CHP’nin eroin ticareti yaptığını ve bunun için kanun bile çıkardığını açıklayıverdi. Ne beyin be. Stephan Hawking’e bile taş çıkartır. Ama bir farkla. Melih başkan 90 yıl öncesini biliyor, Hawking ise 1000 yıl sonrasını söylüyor.

YÖK geleceğimizi açıkladı

YÖK açıklaması: YGS’de ikiyüz bin öğrenci fen bilimleri sayfasına bakmamış bile. YÖK’e sormuşlar: 96 üniversitede fizik, matematik, kimya, biyoloji bölümlerini niye kapattınız? YÖK açıklaması: Çünkü ilgi yoktu. Devamı yok. Bu kadar yeter. Dindar ve kindar neslin yolu bu demek ki...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder