Erkut Can Seçim var demişlerdi de
HABERİ PAYLAŞ

Seçim var demişlerdi de

Haberin Devamı

Bugüne kadar kaç genel, yerel seçim ve referandumda oy kullandım bilmiyorum. Bildiğim bir şey var ki, 2019’da da seçimler var. Ama bu seçimler farklıymış meğerse.

Peki, nereden öğrendim. POSTA’nın çarşamba günkü manşetinden: ‘İttifakın Gücü’ yani Cumhur İttifakı. Alelacele hazırlanan ve Meclis Başkanlığı’na sunulan teklif.

Hatırlarsanız, uzun süre ‘Türk tipi başkanlık’ sistemini tartışmıştık. Aşağıda sıralayacağım maddelerin kaçınılmaz kabulüyle de, ‘Türk tipi seçim sistemi’ ile oy vereceğiz anlaşılan.

Peki nedir bu maddeler:

■ İttifakın toplam oyu yüzde 10’dan fazla ise, ortak barajın altında kalsa bile meclise girecek.

■ Referandumda baş ağrıtan mühürsüz zarf ve oy pusulaları zarfta filigran varsa geçerli sayılacak.

■ İttifakın oy sayısı toplanacağı için, artık oylardan üçüncü parti asla milletvekili çıkaramayacak.

■ AK Parti sayesinde, MHP baraj korkusu yaşamayacak. Ama üç parti dışında diğerleri için bu korku berdevam.

■ Sandık kurullarını, ilçe seçim kurulları kurayla belirleyecek. Partili başkanlar da kuraya girecek.

■ Pusulada ittifak bölümünde mührün mürekkebinin taşma korkusu yok. Alan kocaman. Diğer partiler için yine dikkat. Taşırma.

■ Sandık taşıma yetkisi valide. O da iktidarın adamı. Eee, sonra...

'CUMHUR İTTİFAKI'NIN FOTOĞRAFI

Seçim var demişlerdi de

Rabia ve Bozkurt işareti yapan kahraman askerimizi bunu zafere bağladığı için ikaz edin. Kışlaya siyaset girmez diye. Fetö’nün ordunun damarlarına girmesinin neticesini 15 temmuz’da gördük. Bundan daha acı bir ders olur mu?

★ ★ ★

Bütün bunlar Cumhur İttifakı’nın yasa teklifleri. Ve bunun adı, demokrasi ülkesi Türkiye’de yapılan demokratik bir seçim olacak öyle mi? Neyse. Daha çok var. İthal ettiğimiz samanın altından daha çok su akar. Son sözüm de şu: İktidar zar tutuyor.

YONCAYA NAZAR DEĞDİ

Türk sinemasının 70’li, 80’li yıllarına damga vuran ve gönüllerde taht kuran dört kadın sanatçısına ‘Dört Yapraklı Yonca’ tanımlaması yakıştırılmıştı. Ancak bu yoncaya son yıllarda nazar değdi. Sevenlerini üzüntüye boğan.

Türkan Şoray, Cushing Sendromu nedeniyle böbreklerinden iki kez ameliyat geçirdi. Böbrekler aşırı kortizon ürettiği için şişmanladı. Bu da yürümesini zorlaştırıyor.

Fatma Girik, kalça kemiğindeki deformasyon yüzünden ameliyat oldu. Deforme kemik protezle değiştirildi. Şimdi iyi.

Filiz Akın, geçen yıl kulak enfeksiyonu nedeniyle ameliyat olmuştu. Şimdi de yüzde 80 tıkanan şah damarına stent takıldı. Dediğine göre felç olmaktan kurtuldu.

Hülya Koçyiğit ise, akciğerindeki nodülün yanında çıkan kanser kistinin erken teşhis ve ameliyatla alınmasıyla kanser riskini atlattı. Kemoterapiye bile lüzum görülmedi. O da iyi.

★ ★ ★

Bu dört yapraklı yoncanın dört de partneri vardı tabii ki. Bunlardan Tarık Akan’ı erken kaybettik maalesef. Kadir İnanır’a beyne pıhtı atması nedeniyle stent takıldı.

Ancak ikinci bir damar daha tespit edilince, yeniden stent ameliyatı oldu. Cüneyt Arkın, omurilik ve boynundaki sinir sıkışması nedeniyle ameliyat oldu. Biraz yürüme zorluğu var. Aman nazar değmesin, Ediz Hun’un sağlığı ise spor sayesinde çok iyi.

Saydığım bütün bu sanatçılar 70’in üzerinde. 71-81 arası. Eh, bu yaştan sonra kızamık olacak halimiz yok ya. Hepsine, dertlerden arınmış, sağlıklı yıllar diliyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder