Erkut Can Sporda kadının adı yok
HABERİ PAYLAŞ

Sporda kadının adı yok

Haberin Devamı

Türk basketbolunun yıldızı, NBA’deki gururumuz Hidayet Türkoğlu, tayinle geldiği Basketbol Federasyonu CEO’luğu ve Cumhurbaşkanlığı başdanışmanlığından sonra, şimdi de, tek seçicinin işaret etmesiyle TBF başkanı oldu. Harun Erdenay’a “Yeter artık bırak” dendi, Hidayet’e de, “Başkan sensin.” Emir büyük yerden olunca, karşısına rakip de çıkmadı, çıkamadı.

Bu yıl genel kurul kaç kişiydi bilmiyorum ama, seçime 143 kişi katıldı. Bu üyelerden 30’u herhalde protesto amaçlı geçersiz oy kullanınca, Türkoğlu 113 oyla yeni başkan oldu. Buraya kadar işleyişte bir aksaklık yok. Ama sporda kadının adı yok, basketbolda da kendini gösterdi ve 14 kişilik yönetim kuruluna, göstermelik dahi olsa, bir tek kadın alınmadı.

Bunun Hidayet’in isteği olduğunu zannetmiyorum. Eline verilen liste buydu. ‘Potanın Perileri’ adı takılan Milli takımımız Rio’da boy gösterirken, kulüp takımlarımız Avrupa’da bizi başarıyla temsil ederken, peki niye federasyonda temsilcileri yok. Daha da ötesi, Türkiye’de 60 spor federasyonu var ve sadece ikisinin başkanı kadın. 40’ında ise yönetici dahi yok.

Ayrıca Spor Bakanlığında üst düzey bürokrat kadın olmazken, 81 ilde bakanlığın müdürlüklerinde de yok. Spor sahalarında en büyük başarıları kadın sporcularımızla almamıza rağmen. Bizim Fair Play anlayışımız da işte bu. Hidayet isteyemez miydi? Ama sadakat ve yandaşlık engelledi herhalde. Ne derseniz deyin bu durum Hido’ya yakışmadı. Ayıp etti.

Abi bi karar ver

Bir yıldır partisindeki kurultay isteğine, her yolu deneyerek direnip, Erdoğan’ın başkanlık isteğine önce referandum şartı koyan, sonra da “Ne oluyor Bahçeli’ye” diyenleri darbe şakşakçıları olarak niteleyen MHP Genel Başkanı, şimdi başka bir terane tutturdu. “Mecliste de, referandumda da aynı oyu vereceğiz” diye.

Evet mi, hayır mı o belli değil. Teklif Meclise gelene dek ve görüşmelerin tansiyonuna göre, bir süre daha milleti konuşturur. İsteği de o zaten. Bahçeli’nin bu ikircikli durumunu anlatan bir fotoğraf geçti elime. Ve dedim ki, “Abi bi karar ver be...”

Yemin ettim bir kere

Darbe girişiminin bazı tutukluları, “Yemin ettik, konuşursak çarpılırız” deyince, Cumhuriyet başsavcıları çareyi Diyanet’ten görüş istemekte bulmuşlar. Diyanet de “Yemin geçersizdir” diye cevap vermiş. Adalet, Diyanet dayanışması, bırakın hukuk dünyasını, sade vatandaşı bile ayağa kaldırdı.

Atatürk’ün, laik Türkiye’sinin düştüğü duruma bakın. Benim de bir tavsiyem var, savcı, hakim her neyse adalet erbabına... Babaannem, bu gibi yemin durumlarında, “Başında bir ekmek kır, bir muhtaca ver” derdi. İşte siz de öyle yapın savcı beyler. Meseleyi halledin.

NAİL AĞABEY’E VEDA

Gerçek gazeteci, gerçek dost, sevgili ağabeyim Nail Güreli’yi de kaybettik. Türk basın tarihi onu minnet ve şükranla yazacaktır. Benim gibi, onunla birlikte çalışan herkesin anılarında yaşayacak. Güle güle Nail Ağabey.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder