Erkut Can Yeni bir dünyaya doğru
HABERİ PAYLAŞ

Yeni bir dünyaya doğru

Amerika ile hiçbir zaman bal şeker olmayan müttefik ilişkilerimizde, bugün yaşadıklarımızı daha önce de yaşamıştık. O zamanlar iletişim araçları böylesine gelişmemiş, hele hele Twitter da olmadığı için kırmızı damgalı mektup vardı. Anlatayım.

5 Haziran 1964’te ABD Başkanı Lyndon B. Johnson, İsmet İnönü’ye gönderdiği mektupta çok ağır tehditlerde bulunmuştu. Büyük devlet adamı İnönü ise bu densizliğe karşı “Yeni bir dünya kurulur, Türkiye’de o dünyada yerini alır” cevabını vermişti. “Ülkemin onuru daha önemlidir” diyerek.

Haberin Devamı

Bugünkü durumumuzda da hiçbir fark yok. Başımızdaki devlet adamı da aynı kararlılıkla gidiyor. Devleti adına dik duruşuyla. Birçok ülkenin devlet başkanlarının da desteği ile. Allah yolumuzu açık etsin.

PİŞEKAR TRUMP

Bir Pişekar var ortada. Eski orta oyunumuzda olduğu gibi. Trump. Konuşuyor, tehdit ediyor. Ekibi söyleneni pekiştiriyor. Ve sahneye biz çıkıyoruz. Önce sözcü, bakan seviyesinde. Sonra tüm partilerimizle birlikte birlik içinde. En son da Başkan Erdoğan son noktayı koyuyor.

Sonra Pişekar yeni replikler atıyor. Yeni bir tehdit ve yaptırımlar silsilesi sallıyor. Arada çeşni de var. Sekreteri. Ilımlı sözlerle. Ve karşılığımız gecikmiyor tabii. Anlaşıldı ki, sarı püsküllü dış politika dünyada böyle artık. Trump’ın başrolde olduğu bu orta oyununu da bütün dünya bizimle beraber seyrediyor. Papaz İzmir’de oturdukça da seyredilecek galiba.

SIÇRADI BİLE

Evet, bir anda Avrupa, Türkiye sempatizanı kesildi. Destek açıklamaları, telefon trafiği devam ediyor. Eder tabii. Çünkü ‘Sarı Deli’nin yaptırımlarında kendilerine de mesajlar olduğunun farkındalar. Görünen o ki, ateş sadece Türkiye ve İran’ı yakmayacak. Onlara da sıçrayacak. Sıçradı bile.

CIZZZZZZ

Bir çukur içindeyseniz eğer, yapacağınız ilk şey kazmayı bırakmaktır.

SAĞOL DİYECEĞİM AMA

Türkiye’yi komşu kapısı yapan Katar Emiri, geçen hafta 15 milyar dolarlık yatırım sözü verdi ve uçtu gitti. Sağ olsun. Diyeceğim ama içimden gelmiyor. Çünkü geçen yıl geldiğinde de 20 milyar dolarlık yatırım sözü vermişti. Ee, nerede? Araştırdım, Katar’ın şimdiye kadar Türkiye’ye getirdiği paranın tümü zaten altı milyar dolarmış. Gönlü bol adamın. Bir de çakması var. Erzurum’dan bir sahte hesaptan “Katar yanınızda” diyen. Ama Dubai Emiri’nin adını kullanarak. Sanki bizim sahte şeyhlerimiz bize yetmezmiş gibi.

Haberin Devamı

HADİ YÜRÜ

Genç bir adam kasabadaki kiliseye girer. “Muhterem peder ben bir günah işledim” der.

“Evladım Tanrı’nın huzurundayız. O affeder. Anlat, ne yaptın?”

“Söyleyemem” der genç. Peder ısrar edince, “Zina yaptım” der. “Olabilir evladım kiminle?” Genç yine “Söyleyemem” deyince...

“Söyle evladım, sütçünün karısıyla mı?” Cevap “Hayır.”

“Kasabın kızıyla mı?” Cevap “Söyleyemem.” “Evladım yoksa marangozun kız kardeşiyle mi?”

“Hayır peder. Çok fenayım. Yarın tekrar gelirim” diyen delikanlı dışarı fırlar ve kapıda bekleyen arkadaşına “Yürü” der. “Üç tane adres buldum.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder