Esra Karayel Amerika verileri izlenecek
HABERİ PAYLAŞ

Amerika verileri izlenecek

GEÇTİĞİMİZ HAFTA NE OLDU?

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası geçen hafta haber akışına bağlı olarak dalgalı seyir izledi. Yurtiçinde Merkez Bankası’nın faiz kararı ve Uluslararası Para Fonu IMF ile anlaşma konusu takip edildi. Yurtdışında ise Amerika ekonomik verileri ve şirket bilançoları izlendi. Amerika perakende satış ve haftalık işsizlik başvuruları verileri moralleri bozdu.

Ancak teknoloji sektörünün önemli şirketlerinden Intel’in kârının beklentilerin çok üzerinde gelmesi, dış borsalarla birlikte endekse de olumlu yansıdı. Haftayı dalgalı seanslarla geçiren endeks 54 bin 5 puandan kapanış yaptı.

Para piyasalarında yurtiçinde Merkez Bankası’nın Para Politikası Kurulu toplantısı takip edildi. Piyasa beklentisi doğrultusunda faizlerde değişiklik olmadı. Merkez Bankası, faizlerin uzun süre düşük kalacağı öngörüsünü toplantı sonrası yineledi.

Haberin Devamı

Bono piyasası: Piyasada gösterge olan 3 Ağustos 2011 vadeli tahvilde faizlerde bir miktar düşüş oldu ve haftayı yüzde 8.55 seviyesinden kapattı.

Döviz piyasası: Dolarda değer kaybı devam etti. Amerika’da kötü gelen ekonomik veriler sonrası parite düştü. Dolar 1.4590, Euro ise 2.0980’den kapattı.

GELECEK HAFTA NE OLACAK?

Bu hafta yurtiçinde önemli bir veri akışı bulunmuyor. Piyasalar IMF anlaşmasını fiyatlamaya devam edecek. IMF ile ilişkilerde belirsizlik döneminin sonuna gelinmesi, olumlu bir gelişme. Yurtdışında ise Amerika’da 20 Ocak Çarşamba günü açıklanacak konut ve enflasyon rakamları önem arz ediyor.

Dış piyasaların seyrinin endeksin trend yönüne önemli etki yapması nedeniyle dikkatle bu dataların takip edilmesinde fayda var. Ayrıca Amerika’da önemli şirketlerin açıkladığı dördüncü çeyrek bilançolar da izlenecek. Endekste önemli dirençler 54 bin 500 ve sonra 55 binde.

Para piyasalarında Amerika’dan ekonomik rakamlar ve tahvil faizleri izlenmeye devam edecek. Hazine gelecek haftalarda borçlanma ihtiyacı nedeniyle yeni tahvil ihraçları yapacak.

Bono piyasası: Piyasada gösterge olan 3 Ağustos 2011 vadeli tahvilde faizler 8.60-8.50 aralığında hareket edecek.

Haberin Devamı

Döviz piyasası: Amerika verilerine bağlı olarak paritede hareketler olacak. Bu hafta yatay seyir öngörmekle birlikte orta vadede düşüşün devam etmesini bekliyorum. Dolarda dirençler 1.4650 ve üstte 1.4700, destekler ise 1.4550 ve altta 1.4500 seviyelerinde bulunuyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder