Esra Karayel Ayrılırım diye evlenmekten korkuyorum
HABERİ PAYLAŞ

Ayrılırım diye evlenmekten korkuyorum

Haberin Devamı

SORU: Anne babam 25 yıllık evlilikten sonra ayrıldı. Evli arkadaşlarımın çoğu da mutsuz. Güzel giden bir ilişkim var. Kız arkadaşım evlilik lafını açınca sinir oluyorum. Geriliyorum. Sevdiğim için ayrılamıyorum. Denedim ama geri döndüm. Sanki kapana kısılmış gibiyim. Lütfen ne yapmam gerektiğini söyleyin. RUMUZ: SEMA

CEVAP: Evliliklerle ilgili kötü örnekler olabilir. Ama bu senin de aynı kaderi yaşayacağını göstermez. Onların nasıl ve hangi şartlarda seçim yaptığını bilmiyorsun. Şunu yapabilirsin. Nerelerde hata yaptıklarını öğrenebilirsin. Hayatında yanında olmasını istediğin kadın şu anki kız arkadaşın mı?

Yaşama bakışınız uyuşuyor mu? Bir süre bunu gözlemle. Olumsuz düşüncelerini yaz ve üstünü çiz. Onunla da bu konuyu kırmadan konuş. Sorun onu istememen değil yaşadıklarının yarattığı gerilim. Bunu ifade et. Kazanan sen olursun.

Gelecek endişelendiriyor

SORU: Hayatımdan genel olarak memnunum. Ama işim ne olacak, evlenebilecek miyim gibi sorular sorduğumda içimi bir ümitsizlik kaplıyor. Ne yapacağımı bilemiyorum. Çıkamıyorum işin içinden. Kendi içime kapanıyorum. Erkek arkadaşımla kavga ediyorum. Her şey alt üst oluyor. RUMUZ: KARA DELİK

CEVAP: Hayatımızda gerçekleşenler aslında hiç planlamadıklarımız. ‘Şu an’ı yaşa. Ne zaman gelecek kaygısı gelirse ‘güvendeyim’, ‘iyiyim’ kelimelerini tekrarla. Her günün sonunda o gün için yaşadığın bir tane iyi olay yaz.

Her hafta sayısını arttır. Muhakkak maddi ya da manevi yardım ettiğin biri olsun. Gece yatmadan önce gözlerini kapa. Bütün sevdiklerini düşün. Ele ele tutuşsunlar. Ortalarında sen ol. Oradaki sevgiyi hisset. Gelecek korkundan eser kalmayacak. Bana da dua etmeyi unutma.

Sevgilime alıştım ya beni bırakırsa?

SORU: Pek çok ilişki yaşadım. Her seferinde de çok üzüldüm. Kısa bir süredir çok hoşlandığım bir kadınla birlikteyim. Arada tartışmalarımız olsa da mutluyum. Son zamanlarda onu hep görmek istiyorum. Sabahları özlüyorum. Ama ya bırakır giderse diye de korkularım var. Çünkü hep öyle oldu. Bundan nasıl kurtulabilirim? RUMUZ: YARA

CEVAP: Korkunun ecele faydası var mı? Ne güzel birini sevmek, özlemek. Bunun için şükret. Yazdıklarımı yaparsan korkundan eser kalmaz. Beyaz bir kağıt al. ‘Korkularım’ diye başlık at. Derin nefes al.

Üç kere yedi saniye aralıklarla. Sonra içinden geldiği gibi yaz. Korkularını düşün. Kaybetme, beğenilmeme, ne varsa yaz. Sonuna ise sevgiyi hak ediyorum deyip imzanı at. Kısa sürede endişeli halinden eser kalmayacak.

YOKLUĞU YAKIYOR VARLIĞI BİTİRİYOR

SORU: İlk kez bir erkekle ilişkim iyi gidiyor. Arada kıskançlıklar olsa da altı aydır birlikteyim. Ama yanımdan gittiğinde kötü oluyorum. Yanımdayken de günün sonunda gidecek diye kötü oluyorum. Hem mutluyum hem mutsuz. Niye bunları yaşıyorum? Yardımcı olur musunuz. RUMUZ: KİRAZ SAPI

CEVAP: Hayatını sadece bir erkeğe bağlı kılma. Ya da ilişkiye. Ailen, arkadaşların, işin, hepsinden birer parça olsun. Bir liste yap. Hayatında diğer ilişkilerin ne durumda? Memnuniyet düzeyin nedir?

Onlara zaman ayırdıkça ilişkine bu kadar saplantılı olmazsın. Yoksa çok üzülürsün, bilesin. Birlikte geçirdiğiniz zamanı iyi değerlendir. Her güne şükürle başla. Bu sevgilin, ailen ya da yolunda gittiğini düşündüğün herhangi bir durum için olabilir. Dediklerimi yaparsan hayatına huzur gelir.

Erkekler kovaladıkça ben kaçıyorum

SORU: Güzel bir kadınım. Erkeklerin ilgisi çok fazla. Ama bundan rahatsızım. Çünkü hep aynı sonuç. Yaşım geçiyor diye de endişe ediyorum. Ama bunun üstesinden nasıl geleceğim bilemiyorum. Yardımınızı istiyorum. RUMUZ: SAAT

CEVAP: Yaşının geçmesini bir kenara bırak. Önemli olan sağlıklı ve mutlu bir ilişki yaşaman. Duygusal hareket edersen hata yaparsın. Ön yargılarını bitirmeden mutlu ve sağlıklı bir ilişki de yaşayamazsın. Bunu da unutma. Al eline kağıt kalemi. Önyargılarını yaz. Listesini yap. Sırayla yüksek sesle oku. ‘Bunları artık bırakıyorum’ deyip derin derin nefes al. Kağıdı da yak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder