Esra Karayel Borsada yükseliş sürecek
HABERİ PAYLAŞ

Borsada yükseliş sürecek

Haberin Devamı

GEÇTİĞİMİZ HAFTA NE OLDU?

Borsa, haftaya hükümet ile Türk Silahlı Kuvvetleri arasında yaşanan atama krizinin sona ermesi ve açıklanmaya devam eden bilançoların, beklentilerin üzerinde gelmesi sonucu, yükselişle başladı.
Ancak Çin ekonomisine yönelik endişelerin artmasıyla Asya borsalarında yaşanan satışlar, endeksi de olumsuz etkiledi. Amerika ve Japonya’da açıklanan ekonomik verilerin beklentilerin altında kalması, yurtdışı borsalarda satış baskısını artırdı.
Yurtiçinde ise Mali Kural’ın 2012’ye ertelenebileceği açıklamaları, piyasaları olumsuz etkiledi. Endeks bu gelişmelerle haftayı 58 bin 479’dan kapattı.

Para piyasalarında açıklanan ekonomik veriler ve Amerika Merkez Bankası Fed’in toplantı sonrası verdiği demeçler takip edildi. Bankanın Amerika ekonomisindeki toparlanmanın daha yavaş olacağı beklentileri, piyasadaki kaygıları artırdı.
Bono piyasası: Piyasada gösterge olan 25 Nisan 2012 vadeli tahvilde faizler, yüzde 8.27 seviyesinden kapanış yaptı.
Döviz piyasası: Dalgalı seyir izledi. Dolar 1.5150, euro ise 1.9350 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi.

GELECEK HAFTA NE OLACAK?

Dünya borsalarında yükseliş, özellikle Amerika’da son ekonomik verilerin kötü gelmesiyle hız kesmeye başladı. Bununla birlikte yurtiçinde açıklanmaya devam eden şirket bilançoları ve ekonomik veriler, olumlu beklentiler yaratmaya devam ediyor.
Bu hafta da gözler Amerika ekonomik verilerinde ve küresel ekonomiye yönelik açıklamalarda olacak. Endekste 59 bin 300 ara direnç olmak üzere ilk direnç 60 bin seviyesinde bulunuyor. Bu seviye yüksek hacimle kırıldığı takdirde, ikinci direnç ise 60 bin 700 seviyesinde gözüküyor.

Para piyasalarında Amerika ekonomik verileri ve dış borsaların seyri takip edilecek.
Bono piyasası: Piyasada gösterge olan 25 Nisan 2012 vadeli tahvilde faizlerin yüzde 8.20-8.40 aralığında seyretmesi muhtemel gözüküyor.
Döviz piyasası: Amerika Merkez Bankası Fed’in uzun vadeli tahvil alımı kararı sonrası dolarda meydana gelen yükseliş, devam edebilir. Dolarda dirençler 1.5200 ve daha yukarıda 1.5250 seviyelerinde bulunuyor. Destekler ise 1.5100 ve daha altta 1.5050 seviyelerinde yer alıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder