Esra Karayel Hikâyenin kahramanı sensin
HABERİ PAYLAŞ

Hikâyenin kahramanı sensin

Haberin Devamı

Rumuz: Sefil

İlişki Durumu: İlişkisi yok

Hikâyenin kahramanı sensin

Soru: Esra Hanım kendimden, hayatımdan kısacası hiçbir şeyden memnun değilim. Nasıl değişir bu durum onu da bilemiyorum. Yani kader varsa ve kötüyse bu kadar mücadele niye? Her başvurduğum işte patronlardan biri asılıyor. Karşıma çıkan erkekler hemen yatağa atmanın peşinde. Çok bunaldım ve bunların sona ermeyeceğini de biliyorum. Nasıl mutlu olacağım?

Cevap: Sevgili okurum şundan emin ol ki bahsettiğin olaylar sadece senin başına gelmiyor. Bu şehirde bir çok kadın tacize uğruyor, iş bahanesiyle patronlar asılıyor. Şiddet görüp yaralanan bir sürü kadın da var. Terk edilen, aldatılan, kandırılan. Yani yoldan sapan, ahlaki değerlerini yitiren, inançsız, vicdan sahibi olmayan bu kişiler yaşadığımız dünyada karanlık tarafta. Bununla birlikte imkanlarını ihtiyaçları olan kişilerle paylaşan, karşılıksız yardım eden, aşık olan, seven insanlar da yine bizim dünyamızda. Önemli olan senin karanlık tarafta olmaman. Dediğin gibi bunlar olacak. Ama sen bunalmak yerine sahip olduğun güzel değerleri fark edip bunun için mutlu ol. Bu kişiler gelir ve geçer. Sen etkilenmediğin zaman zaten karşına da çıkmayacak. Mutluluk önce bizim kendimizi sevmemize bağlı. Sevgili kardeşim mutluluk bir başka insana bağlı değil. Karanlık insanlardan etkilenmemeyi öğrenmen gerekiyor. Sana asılan patronun demek ki kendisiyle, vicdanıyla, ahlaki değerleriyle problemi var. Bu seni üzmemeli. Dünyadaki rızkımız kimseye bağlı değil. Sadece Allah’a bağlı. Buna inan ve o kişinin aslında ne kadar zor bir durumda olduğunu gör. Yapman gereken bakış açını değiştirmen.



Rumuz: Evlilik

İlişki Durumu: İlişkisi var

Korkularınla yüzleş


Soru: Esra Hanım ben 50 yaşında evlenip ayrılmış bir erkeğim. Bir ilişkim var ama evlenmek korkutucu geliyor. Beraber olduğum kişi ise evlenmek istiyor. Onu kaybetmek istemiyorum ama evlenmeyi hiç düşünmüyorum. Ne yapmam lazım?

Cevap: Sevgili okurum hayat seçimlerimizden ibaret. Karar verme aşamasında olman nedeniyle kalbine dönüp bir seçim yapman gerekiyor. Geçmişte yaşadığın olumsuz deneyim sende iz bırakmış. Hayatında kim olursa olsun bu izi ortadan kaldırman ve korkularınla dost olman gerekiyor. Önce korkularınla yüzleş ve şu anda yaşadığın ilişkinde korktuğun durumlarla ilgili bir muhasebe yap. İlişkinde mutlu, huzurlu isen herhangi bir sorun olmayacaktır. Önemli olan korkunun temelinde yatan nedenleri bulmak. Bu ilk adım. Seni korkutan nedenleri bana yazarsan birlikte ikinci adımı gerçekleştiririz.



Rumuz: Anlaşılmamak

İlişki Durumu: İlişkisi var

Ne söylediğin değil nasıl söylediğin önemli

Soru: Esra Hanım benim beş aydır devam eden bir ilişkim var. Ancak erkek arkadaşımın beni anlamadığı o kadar çok zaman var ki. Sorun nerede bulamıyorum. İstemediğim hareketleri sürekli yapıyor. Defalarca uyarıyorum. Ancak sonuç değişmiyor. Ne tavsiye edersiniz?

Cevap: Sevgili okurum karşımızdaki kişiye ne söylediğimiz değil nasıl söylediğimiz çok önemli. İstemediğin hareketleri söylediğinde bunu nasıl ifade ettiğini bir gözden geçir. Uyarmak yerine bu şekilde davranıldığında kendimi kötü hissediyorum, üzülüyorum demen daha doğru bir iletişim yolu olur. Onu suçlamadan sadece kendi hislerini ifade ettiğin cümleler olmalı. Bu şekilde dene bakalım ve sonuçlarını bana yaz.


6

Sıradaki haber yükleniyor...
holder