Esra Karayel İletişim kesilirse sevgi zarar görür
HABERİ PAYLAŞ

İletişim kesilirse sevgi zarar görür

Haberin Devamı

Rumuz: Motivasyon Kaynağı İlişki Durumu: Evli

Diğer kadın kaçıştır


Soru: Esra Hanım merhaba. Bir süredir yazılarınızı takip ediyorum, bu gibi şeylere pek fazla inanmamama rağmen, yazılarınız ve fikirleriniz oldukça ilgimi çekti ve bu sebeple size yazmak istedim. Ben evli ve çoluk çocuk sahibi bir bireyim. Ancak son dönemde eşim ile iletişimimiz gittikçe azalıyor. Bu süre zarfında da iş çevremden bir bayan ile tanıştım. Kendisi ile zaman içerisinde oldukça seviyeli düzeyde bir ilişki kurduk. Aramızdaki ilişki tamamen ticari esaslar üzerine kurulu, ancak kendisi bana huzur ve keyif veriyor. O konuşurken ben rahatlıyorum, huzur buluyorum ve resmen motive olduğumu hissediyorum. Bu durumda ben farkında olmadan bu bayandan mı hoşlanıyorum? Evde, işte veya dışarıdayken sürekli aklıma geliyor ve kendisini düşünmeden yapamadığım zamanlar oluyor. Bu konudan kendisinin haberi yok, ve ne yapacağım hakkında da kararsızım. Sizin gibi bir uzman gözüyle bana göremediklerimi gösterir misiniz?
Şimdiden teşekkür ederim. Sevgiler, Saygılar.

Cevap:

Sevgili okurum, ilişkilerde iletişim azaldığı zaman sevgi alışverişi de azalır. Bu süreç devam ettiğinde ise içimizde boşluklar ve hayatımızda tatminsizlikler başlar. Bu boşlukları ise çeşitli şekillerde doldurma yoluna gideriz. Şuan diğer kişiye hissettiğiniz duygusal bir hoşlanma değil. İlişkinizde karşılanmayan ihtiyaçlarınızı bu kişide giderdiğiniz için ondan hoşlanıyor hissene kapılıyorsunuz. Sizi dinleyen, destek olan ya da fark eden biri var. Başkaları tarafından dinlenmek, görülmek, farkına varılmak bize yaşam enerjisi verir. Diğer kişi size yaşam enerjisi veren rolü üstlendiği için gün geçtikçe onu daha çok düşünür hale geliyorsunuz. Evliyken başlayan üçüncü kişilerle birlikteliklerde, evlilik sona erse bile bir süre sonra sorunlar çıkar. Bu hep böyle olmuştur. Çünkü yanılsamadır. Kaçıştır. Size tavsiyem eşinizle olan iletişimin neden ve nasıl zayıfladığını bulmak olacak. Evliliğiniz sona erse bile bu soruların cevabını bulmadan başka biriyle mutlu huzurlu bir ilişki kurmanız mümkün olmaz. Sadece isimler değişir, sorun yine aynı olur. Önce kendiniz soruların cevabını verin. Daha sonra eşinizle bu konuyu onu suçlamadan konuşun. Kendi cevaplarınızı paylaşırsanız iletişim kopukluğunun kaynağı ile ilgili yardımcı olurum.


Rumuz: Para İlişki Durumu: İlişkisi var

Vicdan sahip olunacak en iyi banka cüzdanıdır


Soru: Esra Hanım orta yaşlarda yalnız yaşayan, bakımlı kendine özen gösteren ve çevresinde beğenilen bir erkeğim. Kadınların çoğu işe, maddiyata çok önem veriyor. İlişkilerimde bu durum sorun olmaya başladı. Bir evim olmadığı için eski kız arkadaşım evlilik teklifini kabul etmedi. Açıkçası ben de kendimi kötü hissetmeye başladım. Mutlu değilim. Param daha çok olsaydı ev sahibi olacaktım ve evlenecektim. Yani aşk parasız olmuyor.

Cevap:

Değerli okurum maalesef bir çoğumuz çok paramız olunca bütün sorunların biteceğine, endişelerin yok olacağına inanırız. Çevrene bir bak. İhtiyacından fazla parası olanların da mutsuzlukları var. Eğer bahsettiğin aşk bedensel aşk ise yani sadece fiziki etkileşimden kaynaklanıyorsa haklısın onda paranın etkisi olabilir. Ancak iki kalbin birbirini sevmesi paraya bağlı değildir. Evin olsaydı belki bu sefer eski kız arkadaşın araban yok diyecekti. Kusur ya da neden ararsak her zaman bir tane buluruz. Evlilik sadece maddi beklentilere sahip olan biriyle çıkılacak yol değil. Kendini kötü hissetmek yerine büyük bir yanlıştan korunduğun için şükret. Eksikliğe odaklanma. Onu çekersin. Sahip olduklarını fark et ve ona odaklan. Vicdanın ve hayatı fark etmen, bu dünyada sahip olabileceğin en iyi banka cüzdanıdır.

Rumuz: Adalet İlişki Durumu: İlişkisi yok

Kıyaslama cehenneminden çık


Soru: Esra Hanım ben üniversite mezunu, iki yabancı dil bilen iyi iletişim kuran bir bayanım. İş yerimde benden daha düşük eğitimli kişi ile sorun yaşıyorum. Onunla aynı pozisyonda çalışıyoruz. Ve aramızda müthiş bir gerginlik var. İşimi sevmeme rağmen işyerimden nefret etmeye başladım. Şuan da işimi de değiştiremem. Lütfen yardım edin. Ne yapmalıyım?

Cevap:

Sevgili okurum rekabet ve kıyaslama, yaratıcılığın önünde duran iki büyük engeldir. Kendini başkasıyla kıyaslaman her ne şekilde olursa olsun seni kendine üstün ya da aşağı hissettirebilir. Bu da doğru bir yol değildir. Kendini daha iyi hissetmek için kıyaslama yaptığında başka birinin yeterince iyi olmadığını söylüyorsun. Aslında başkalarını aşağılamak, kendini başkaları tarafından eleştirileceğin bir konuma sokar. İşini severek yapmaya devam et. Kıyaslama yapmayı bıraktığında o kişiyle aranızda olan enerji alışverişi de düzelecektir.

4

Sıradaki haber yükleniyor...
holder