Esra Karayel İstediğin her özellik sende de olmalı
HABERİ PAYLAŞ

İstediğin her özellik sende de olmalı

Haberin Devamı

Rumuz: Kader

İlişki Durumu: İlişkisi yok

İstediğin her özellik sende de olmalı

Soru: Esra Hanım ben iki sene önce eşimden ayrıldım. Zor ve kötü bir evlilik geçirdim. Her türlü şiddetin yaşandığı bir evlilikti. Ayrıldıktan sonra hayatıma ciddi olarak biri girmedi. Hoşlandığım kişiler oldu ama ilişki yaşamakta zorlanıyorum. Artık hayatımda birisinin olmasını istiyorum. Çevremde çok erkek olmasına rağmen ilişki yaşayacak kadar kimseden etkilenemiyorum. Daha doğrusu istediğim özelliklere sahip biri karşıma çıkmıyor. Ne yapmam lazım?

Cevap: Değerli okurum fizik ve duygusal şiddete maruz kalındıktan sonra yeni başlangıçlar yapmak için bir süre geçmesi gerekiyor. Bu sürede önce kendimizi, yaşadıklarımızı sorgulamalıyız. Neden bunu yaşadığımızı ve bize şiddet gösteren kişiyi seçtiğimizi fark etmemiz çok önemli. Daha sonra bu kişiye olan öfke, kırgınlık, acıma vs. her türlü duygudan kendimizi arındırmalıyız. Bu aşamaları geçtikten sonra ise nasıl bir ilişki istediğini tüm ayrıntılarıyla düşün. Beraber olmak istediğin kişi nasıl biri olmalı? Sen de bu özelliklere sahip misin? Bunlara dürüstçe cevap ver. Birlikte olmak istediğimiz kişi de istediğimiz özellikler biz de yoksa öyle bir kişinin karşımıza çıkması mümkün değildir.



Rumuz:
Saygı

İlişki Durumu: İlişkisi yok

Sevgi bizimle başlar

Soru: Esra Hanım ben hayatımda yaptıklarımdan pişmanım. Ama pişmanlık fayda etmiyor. Eşimi aldattım ve kendime saygım kalmadı. Nasıl devam edeceğimi bilmiyorum. Sürekli kendimi suçluyorum. Lütfen yardım edin. Alkol, doktorun verdiği ilaçlar artık fayda etmiyor.

Cevap: Sevgili okurum hayat, dalgalar halinde öğrenme deneyimleri yaşatarak ilerler. Kendimize değer vermiyorsak ve özsaygımız yoksa yaşam çok zorlaşır. Hatalardan aldığımız derslerle yola devam etmeliyiz. Alkol acını yaşamayı ötelemekten başka bir işe yaramaz. Aldatma bir sonuçtur. Seni buna iten nedenleri bulman önemli. Acını, kızgınlığını yaşa. Kendini, seni buna iten nedenleri anlaman gerekiyor. Affını dile, tövbeni et ve yoluna devam et. Bu durumda önemli olan ikinci kez aynı hatayı yapmamak. Kendini sevmeden hayatta iyiyi, doğruyu bulmak mümkün olmaz. Hiç kimse mükemmel değil. Kendimizle barışık olmak demek hatalarımızı kabul etmek, kötü yönlerimizi bilmek demek. Bunları düzeltmemiz ise suçluluk duyarak değil inanarak, isteyerek mümkün olur.



Rumuz: Can15

İlişki Durumu: İlişkisi yok

‘Bay Doğru’yu aramayı bırak

Soru: Esra Hanım benim sorunum erkeklerle. İstediğim gibi biri karşıma çıkmıyor. İlk başta kibar gözüküp sonra isteklerimi söyleyince kabalaşabiliyor. Eğlenmesini severim diyor gece bir yere çıkmaya ikna için saatlerce uğraştırıyor. Ya da göründükleri gibi olmuyorlar. Sorun nerede? Uyumlu birine rastlamak çok mu zor? Evlenmek istiyorum ama böyle birileriyle de evlilik olmaz.

Cevap: Sevgili okurum ilişkilerde genellikle yapılan hata karşımızdakine yüklediğimiz görevlerdir. Yani birlikte olmak istediğimiz kişinin özelliklerini belirlerken aslında sorunlarımızı çözecek kişiler arıyoruz. Böyle bir erkek yok. Kadınlar sorunlarını çözmek için babamız, erkek arkadaşımız, kocamız biçimine giren ‘Bay Doğru’yu bulmanın peşinde. Yazdığın cümlelerde beraber olduğun erkeğin hata yapmasında izin yok. Belki o gün rahatsız ya da kötü bir gün geçirdi ve dışarı çıkmak istemiyor. Sorun onları mükemmel görme isteğinde. İlişki sürekli birilerinin isteklerinin yapılması değildir. O dışarıya çıkmak istemediğinde onunla evde kalmayı sevmektir. Sana tavsiyem bu gözle ilişkilerini gözden geçir. Güzel bir ilişki yaşamak istiyorsan mükemmel birini aramayı bırak.

6

Sıradaki haber yükleniyor...
holder