Esra Karayel Kısa vadede yön yukarı
HABERİ PAYLAŞ

Kısa vadede yön yukarı

GEÇTİĞİMİZ HAFTA NE OLDU?

Piyasalar Amerika verilerini, Japonya ve Libya’daki gelişmeleri içte ise Merkez Bankası kararını izledi

Piyasalar yurtdışında Amerika verilerini, Japonya konusunu ve Libya’daki gelişmeleri takip etti. Amerika’da açıklanan konut satışları ve büyüme rakamları iyi gelmedi. Buna karşın şirket kârlarının beklentilerden iyi açıklanması, borsaları yukarı taşıdı. Yurtiçinde ise Merkez Bankası’nın toplantısı takip edildi. Bankanın iç talebi kısmak ve cari açıktaki artışı önlemek için munzam karşılıklarını beklentilerin çok üzerinde artırması, sektör hisselerine satışları getirdi. Endekste kısa süreli düşüş oldu. Cuma günü tekrar toparlanan endeks, 64 bin 247 seviyesinden kapattı.

[[HAFTAYA]]

Para piyasalarında Merkez Bankası’nın kararı etkili oldu. Tahvil faizi gelen satışlarla yüzde 9 seviyelerinin üzerine çıktı. Liraya talebin artması ile dolar/TL kuru geriledi. Avrupa Merkez Bankası’nın Japonya ve Libya’daki gelişmelere bağlı olarak Nisan ayında faiz artıracağına yönelik beklentiler euro’yu desteklemeye devam etti. Bono piyasası: Gösterge olan 7 Kasım 2012 vadeli tahvilde faizler, haftayı yüzde 8.93 seviyesinden kapattı. Döviz piyasası: Dolar Cuma günü 1.5500 TL, euro ise 2.1920 TL seviyesinden kapanış gerçekleştirdi.

GELECEK HAFTA NE OLACAK?
Borsada yukarı trendin devam etmesi beklenmekle birlikte sanayi şirketlerine kayma olacak

Piyasaların yönünde bu hafta etkili olacak verilerin başında yurtiçinde açıklanacak 4. çeyrek büyüme rakamları ve Şubat ayı dış ticaret dengesi geliyor. Yurtdışında ise Amerika’da istihdam endeksi en önemli veri olarak gözüküyor. Borsada yönün yukarı olacağı ve dalgalı seanslarla birlikte ilk etapta 70 bin seviyesine doğru hareket olacağını öngörüyorum. Merkez Bankası’nın kararı sonrası ise bankacılık sektörünün kârlılığı olumsuz etkilenecek. Döviz kuru farkları nedeniyle sanayi şirketlerinin kârlılıkları artacak. Bu nedenle borsada sanayi şirketlerine doğru kayma olacağını düşünüyorum.

Para piyasalarında yurtiçinde ve yurtdışında ekonomik veriler takip edilecek. Amerika tahvilleri izlenecek. Altın yeni zirve yapıp 1430 dolar/ons seviyesine gerilemişti. Bu hafta altındaki hareketler önemli. Dikkatle takip edilmesinde fayda var. Bono piyasası: Gösterge olan 7 Kasım 2012 vadeli tahvilde faizlerin yüzde 8.90-8.95 aralığında hareket gerçekleştirmesi muhtemel gözüküyor. Döviz piyasası: Dolarda dirençler 1.5600 ve daha üstte 1.5650 TL seviyelerinde. Destekler ise 1.5500 ve altta 1.5450 TL seviyesinde görünüyor.


Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder