Esra Karayel Kocama karşı hata yaptım ne yapsam uzak duruyor
HABERİ PAYLAŞ

Kocama karşı hata yaptım ne yapsam uzak duruyor

Haberin Devamı

SORU: 40 yaşındayım. Eşim 48. 10 yıldır evliyiz. Çocuklar, hayat şartları derken biraz uzaklaştık. Bir arkadaşımla konuşurken onu eleştiriyordum. Ondan sıkıldığımı, artık çekici gelmediğini söylemiştim.

Telefonda konuşmalarımı duymuş. Bağırıp çağırmadı. Ama “Ayrılmak istiyorsan ayrılalım” dedi. Zorunlu olmadıkça benle konuşmuyor. Hatamı anladım. Ayrılmak istemiyorum. Nasıl tamir edebilirim? RUMUZ: ÇARESİZ

CEVAP: Sözlerin belli ki kalbinden yaralamış. Sen aynı durumda olsaydın ne yapardın; nasıl davransaydı kırılan kalbini onarırdı? Bunu düşün. İlişkiniz boyunca onu neşelendiren mutlu eden ne varsa yaz.

Birlikte güzel anılarınızı yaz. Ve fotoğraflarınızı bir albüm yap. Adını ‘hikayemiz’ koy.

O söylediğin kelimelerin aslında o eski güzel günlere olan özlem olduğunu dile getir. Tabii böyle düşünüyorsan. Yalan söylersen onu tamamen kaybedersin. Bunu sakın unutma.

Evde babam dışarda sevgilim

SORU: 21 yaşında üniversite öğrencisiyim. Babam çok baskıcı. Nereye gittim ne yaptım sürekli soruyor. Erkek arkadaşım da onun gibi. Aynı okuldayız. O da kimle konuştum, görüştüm bilmek istiyor. Çok bunaldım. Özgür hissedemiyorum. Ne yapmam lazım? RUMUZ: BASKI

CEVAP: Gerçek özgürlük, içinde kinin kalmamasıdır. Sana güvenilmediğini düşünüyorsun. Baban seni korumak için sevgilin ise sevgisinden ve kıskançlığından dolayı sana baskı yapıyor.

Baban sormadan o günkü programını ayrıntılı şekilde anlat. “Merak ettiğini biliyorum. Seninle paylaşmak istedim” deyip bunu diğer günlerde tekrarla. Göreceksin, bu konuda tarzı değişecektir. Sevgilinle tabiki paylaşımda bulunacaksın. Ama bu kısıtlamaya ya da engellemeye gitmemeli. Bu güvensizliğinin altında yatanı konuşmalısın.

Çok ağır sözler söyledik eskisi gibi olur mu?

SORU: Sevgilimle dört aylık beraberliğimizde birçok kez kavga ettik. Çok seviyoruz birbirimizi. Kıskanıyoruz. Ve ağır sözler söyledik. O da ben de. Şimdi erkek arkadaşım tekrar barışmak istiyor.

Çok bunaldım kavgalardan. Ama onu seviyorum da. Birlikteyken çok mutluyuz. Araya zaman, mesafe girince kavga ediyoruz. Lütfen bir yol gösterin. RUMUZ: MESAFELER YAKIYOR

CEVAP: İlişkiniz daha oturmamış. Sevmek ayrı, ilişkinin sağlıklı yürümesi ayrı. İlk yapmanız gereken ağır sözlerden vazgeçmek.

Temiz bir sayfa açıp aynı hataları yapmazsanız ilişkiniz oturur ve eskisinden daha iyi olabilir. İkinizde kendinize söz verin. “Bir daha sevgilime o sözleri söylersem kendime öz saygımı kaybederim” cümlesini yüksek sesle söyleyin.

Tabii ki bazen kızıp öfkeleneceksiniz. Böyle durumlarda kullanacağınız kelimeleri iyi seçin. Sevgilinin en çok hangi hareketi seni kızdırıyorsa onunla paylaş.

Olur da yaparsa ilk on saniye çok önemli. Derin nefes al. Ortamını değiştir. Cüzdanına en beğendiğin fotoğrafınızı koy. Ona bak. ‘Kavga günlüğü’ tutun. Ve her kavganızdan sonra hislerinizi yazın. Sonra da ilk tanıştığınız ya da sizi mutlu eden güzel bir anınızı... Dediklerimi yaparsanız herkesin gıpta ile bakacağı bir çift olursunuz.

Sevgilim üniversiteye gidiyor ben çalışmak zorundayım

SORU: Bir yıldır erkek arkadaşım var. Ben çalışırken o okuyor. Ailemin durumu iyi değil. Çalışmak zorundayım. İleride bu durum sorun olur diye düşünüyorum. Evlilik düşünüyoruz. Şimdi iyi anlaşıyoruz ama ya beni okumadım diye o ya da ailesi istemezse? Çok üzülüyorum. Ne olur yardım edin? RUMUZ: CAN

CEVAP: Üniversite eğitimini bir başkası seni beğensin diye değil kendin için istemelisin. Önce gerçekten bunu kendin için isteyecek misin ona karar ver. Al kağıdı kalemi. Üniversite sana neler kazandıracak? Kendini o sıralarda hayal ederken ne hissediyorsun? Sonra harekete geç.

Akşam üniversiteleri var. Araştır. Hangi bölümde okumak isterdin? Bu çok önemli. Seçeceğin bölümle hayata bakışın değişebilir. Aynı zamanda kariyerine de olumlu etkisi olur. Son olarak çalışma programını yap. Şunu sakın unutma. Bir başkası için değil kendin istediğin için yola çıkarsan başarı gelir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder