Esra Karayel Korku sevginin karşıtıdır
HABERİ PAYLAŞ

Korku sevginin karşıtıdır

Haberin Devamı

Rumuz: Ölesiye İlişki durumu: İlişkisi var

Korku sevginin karşıtıdır

Soru: Esra Hanım ben üç aydır biriyle çıkıyorum. Onu çok seviyorum. Ama çok yakışıklı ve etrafında çok kız var. Onu kaybetmekten korkuyorum. Evlenmek istiyorum. Ne yapmam lazım?

Cevap:

Sevgili okurum korkunun olduğu yerde sevgi kalmaz. Birlikte olduğun kişiyle an’ı yaşayamazsın, ona odaklanamazsın. Ve giderek aranızdaki iletişim bozulur. Çok genel bir kural var. Korktuğun şey başına gelir. Kendine inan, sevgine güven. Seninle ve bir ilişki yaşıyorsunuz. Sen de gördüğü özellikler hoşuna gittiği için birlikteliğiniz devam ediyor. Değerli okurum fiziki çekim ilişkilerin başlamasında önemli bir faktör. Ancak sonrasında başka özellikler devreye giriyor. Olayı akışına bırak. Sevgiline, ilişkine odaklan. Onu kaybetmekten korkma düşünceni zihninden sil. Aklına geldiğinde sevgini düşün ve ben iyilikleri, sevgiyi hak ediyorum, seçiyorum cümlelerini tekrar et. Bu uygulamayı yaptığında bir müddet sonra olumsuz düşünceler gelmeyecektir.

Rumuz: Hata İlişki durumu: İlişkisi yok

Her yeni gün yeni bir hayat

Soru: Esra Hanım ben evli bir adamla birlikte oldum. Aslında çok mücadele ettim. Bir senedir yazışıyorum. Arkadaş ilişkisine çevirmiştik. Ancak bağ kopmadı. Kendimle çok mücadele ettim. Fakat karşı koyamadım. İki kez birlikte oldum. İnançlı bir insanım. Tövbe edip olmam benim dünyamı da sarstı. Suçluluk duyuyorum ama hayatımda ilk kez aşkı yaşadım. Sanırım bunları rahatlamak için yazdım.

Cevap:

Sevgili okurum bu tür durumlarda bağı tam olarak koparmadıkça zaten ilişki içindesin demektir. Ve fiziki birliktelik kaçınılmazdır. Karar aldıktan sonra kalben de istemen lazım. Hayatta kendimize yapabileceğimiz en kötü şey özsaygımızı kaybetmektir. Lütfen kendini suçlamayı bırak. Ama bu durumun devam etmemesi gerekiyor. Çünkü sağlıklı ve huzur verecek bir birliktelik değil. Bu durum devam ettikçe gireceğin suçluluk psikolojisi ruh sağlığının da bozulmasına neden olur. Her yeni bir gün yeni bir hayat.

Rumuz: Pembe İlişki durumu: İlişkisi yok

Aşk beklemediğin zaman gelir

Soru: Esra Hanım üç sene önce eşimden ayrıldım. Bu süreçte çok ciddi bir şey yaşamadım. Ancak artık hayatımda birisinin olmasını istiyorum. Benimle olmak isteyen erkekler çok fazla. Benim sorunum birini seçememek. Aşk olmasa da beni çeken özellikleri oluyor. Ancak tamam bunla olmak istiyorum diyecek biri yok. Hepsiyle de görüşüyorum. Aşık olmak bu kadar zor mu?

Cevap:

Sevgili okurum aşk ve ilişki yaşamak çok farklı konular. Birine aşık olabilirsin ancak aşık olduğun kişiyle ilişki yaşayamayabilirsin. İlişkiler hayatımızı daha mutlu, huzurlu yaşamamız için gerekli. Ancak sırf ilişki yaşamak için de derin duygular beslemediğimiz kişileri hayatımıza almamalıyız. Önce kendi yalnızlığımızda mutlu, huzurlu olmalıyız. Acele etme. İlişki yaşamam gerekiyor psikolojisinden kurtul. Aşk beklemediğin zaman gelir.

6

Sıradaki haber yükleniyor...
holder