Esra Karayel Nişanlım eski nişanlısıyla aldattı
HABERİ PAYLAŞ

Nişanlım eski nişanlısıyla aldattı

SORU: Bir yıldır birlikteyiz. Üç ay önce de nişanlandık. Daha önce iş yerinden bir kızla nişanlıymış. Kız maddi konularda sorun çıkarınca ayrılmışlar. Ona olan hislerinin tamamen bittiğini söylemişti ve benimle aşkı bulduğunu... Hepsi yalanmış. Geçen gün telefonunda ona attığı mesajı gördüm. Yeniden birlikteler.

Tabii nişanı attım. Benden süre istedi. Kız sürekli arayıp aklını karıştırmış. Ne kadar kızsam da onu seviyorum. Ne yapacağımı bilemiyorum. RUMUZ: KADER

CEVAP: Sevgi, öfkeyle kırgınlıkla bitmiyor. Ama zamanla şekil değiştiriyor. Yalan ve böyle bir güvensizlik üzerine yuva kurmak doğru değil. Önce bunların onarılması lazım. Süre vermek istiyorsan senin seçimin. Ama şu soruyu kendine sor; geri dönerse yaralarını onarıp bu kişiyle eskisi gibi olabilecek misin?

Haberin Devamı

Güven olmayan bir temel üzerine evliliğini kurabilecek misin? Ona her baktığında bu yaptığı aklına gelecek mi? Yoksa telefonlarını karıştırmaya devam mı edeceksin?

BENİ DEĞİL SEVGİLİSİNİ DÜŞÜNÜYORMUŞ

SORU: Erkek arkadaşım son aylarda biraz dalgındı. Dalıp dalıp gidiyordu. Sorunca, ya “Seni düşünüyorum” ya da “İşleri düşünüyorum” dedi. Konuşmak istemedi. Geçen hafta ise ayrılmak istediğini söyledi. “Sevgim bitti, olmuyor” dedi. Bir haftada sevgi biter mi? Kimseye güvenim kalmadı. Sekiz aydır güzel bir ilişkimiz var sanıyordum. Daha da acısı iki gün sonra başka bir kızla el ele gördüm. Telefondan beni engellemiş. Mesaj atmayayım diye. Nasıl intikamımı alacağım, lütfen bir yol gösterin. RUMUZ: İNTİKAM

CEVAP: İntikam için akıl arıyorsan şeytana danış, bana değil. Öfke öfkeyi doğurur bunu unutma. Hayallerin, beklentilerin bir hareketle bitmiş. Acı çekiyorsun. Seni anlıyorum, zor bir durum. Şimdi bu duygudan kurtulmayı gerçekten istiyor musun? Adım adım yazdıklarımı yap.

Önce bir fakiri bir öğün doyur. Başından böyle bir bela gitmiş. Acını yaşa. Sakın öfkeyle üstünü örtme. Ağla. Yalnız kaldığında bağır. Eline bir yastık al, ona vur. Bu seni rahatlatır. Ayrılık günlüğü tut. Bir hafta boyunca bütün olumsuz duygularını yaz. Ama sakın ikinci kez okuma.

Haberin Devamı

Bir hafta sonunda da o defteri yak. “Hayata ve sevgime güveniyorum” sözünü her gün tekrarla. Güveneceğin kalbin, sevgin ve inancın. Senin gibi olan biri muhakkak karşına çıkacaktır.

BEN ONA HASRET O BANA DÜŞMAN

SORU: Sevgilimle mutlu bir beraberliğim var sanıyordum. Yanılmışım. Fırtınanın ortasındayım şimdi. Ruhum bile ona aitken, o başka bir kadınla görüşüyormuş. “Niye?” diye sorduğumda, “Şeytana uydum. Affet. Zaten birlikte de olmadım” dedi. Ne yapmam gerekiyor? RUMUZ: YALAN DÜNYA

CEVAP: Şeytana uydu da tövbe mi etti, yoksa kısa süreliğine mi uymaktan vazgeçti? Bu öyle çabucak üstü kapanacak bir durum değil ki. Yolunda gitmeyen ne vardı da bunu yaptı? Bunları sevgilinle konuş. Eğer kalbini tatmin etmeyen, soru işareti bırakan cevaplar veriyorsa, bir süre görüşme ve kendini dinle derim.

KAPI AÇILDI MI ARKASI GELİR

SORU: Kayınvalidemle ciddi sorunlar yaşadığımız için görüşmüyorduk. Ama kocamı kıramadım. Bebeğimiz olunca görüşmeyi kabul ettim. Sadece bir defalık desem de, torununu bahane edip daha sık gelmek isteyecek biliyorum. Çok dedikoducu ve kocamla aramızı bozmak isteyen biri. Ama evliliğim için bunu yapmak zorundayım. Onu nasıl evden uzak tutarım? RUMUZ: ANNE

Haberin Devamı

CEVAP: Evden uzak tutmayı değil yaptıklarından etkilenmemeyi seç. Kocanı seviyorsan bu şekilde yapman gerekir. Belli ki o da hatasını anlamış. Yeni bir sayfa açmak öfkeyle yaşamaktan daha mı zor? Bunlar hayatın bereketini, güzel tarafını kaçıran duygular. Kim ne derse desin, senin yuvanda sevgi varsa dedikoduyla yıkılır mı? Boşuna üzülüp zaman kaybetme. Bu korkunun altında başka bir şey yatmıyorsa tabii. Onun cevabı da sende.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder