Esra Karayel Olumlu düşünceler sağlık getirir
HABERİ PAYLAŞ

Olumlu düşünceler sağlık getirir

Haberin Devamı

Rumuz: Şişman güzel

İlişki Durumu: İlişkisi yok

Olumlu düşünceler sağlık getirir

Soru: Esra Hanım ben bir türlü kilolarımdan kurtulamadım. Diyetisyenlere gittim. Ama sonuç yok. Yeme isteğimin önüne geçemiyorum. Kızdığımda çaresizliğimde hep böyle oluyor. Bana ne önerirsiniz?

Cevap: Sevgili okurum genellikle erken yaşta yaşanan olumsuz deneyimlerin acısını örtmek, kapatmak için bilinçaltımız çeşitli bağımlılıklar geliştirir. Çok yeme eğilimi de bunlardan birisidir. Çocukken almamız gereken sevgi yeteri kadar karşılanmadığında da bu eğilim olabilir. Belirli yiyecek türlerine çok istek duymak her zaman için vücudumuzda belirli bir dengesizliğin habercisidir. Vücut bir şeyi istediğinde noksanlıkları gidermeye çalışır. Tabi ki doktor kontrolünde zayıflama yöntemleri ile birlikte duygularına yönelik de çalışma yapmanı tavsiye ederim. Kendini sevme şarta bağlı olmamalı. Yani zayıflarsam kendimi sevebilirim dersek bu gerçek sevgi olmaz. Kendi olduğu gibi kabul edip kilolarından, yüklerinden kurtulabileceğine inanmalısın sevgili kardeşim. Olumlu ve sevgi dolu düşünceler sağlık getirir. Sadece diyetle kalıcı kilo verilmesi mümkün değildir.



Rumuz: Doyumsuz güzel

İlişki Durumu: İlişki çok

Açgözlülük boşluk doldurmadır

Soru: Esra Hanım ben yaşadığım ilişkilerden tatmin olmuyorum. Hatta hayatımın hiçbir bölümü beni tatmin etmiyor. İyi para kazanıyorum ama daha çok istiyorum. Bu kötü huyumun farkında zaman zaman olsam da çözüm bulamıyorum. Ne yapacağım lütfen yol gösterin. Açgözlüyüm ama her şeyim olduğu halde niye böyleyim?

Cevap: Sevgili okurum, açgözlülük kendini bir şeyle doldurma çabasıdır. Bu çok çeşitli şekillerde gerçekleşebilir. Seks, yiyecek ya da herhangi başka bir şey olabilir. Kişi boş olmaktan korkar ve daha çok şeye sahip olmak ister. Aslında kendi boşluğunu unutabilmek için sürekli hayatını doldurmak ister. Manevi boşluk ya da inanç sisteminin zayıf olması bu durumu yaşamasında etkilidir. Korkularını bul. Onlarla yüzleş. Yeni bir başlangıç kal. Bu süreçte ise hayatında kimse olmasın. Kısa sürede hayattan zevk alıp manevi tatmini bulduğun bir hayatı olacak.



Rumuz:
Gül

İlişki Durumu: İlişkisi yok

Olumlu düşünceleri hissetmeli

Soru: Esra Hanım ben bir süredir sizi takip ediyorum. Konu ile ilgili kitaplar da okuyorum. Ne kadar olumlu düşünmeye çalışsam da olmuyor. İçimden olumlu cümleler geçiriyorum ancak hayatımda herhangi bir değişiklik olmadı. Yani bir işe yaramadığını düşünüyorum artık.

Cevap: Sevgili okurum sadece olumlu düşünmekle hiçbir sonuca ulaşamazsın. Maalesef sadece düşüncede kalmak bu konularda yapılan büyük bir hatadır. Sonuç alınmaz. Herhangi bir konuda yaşamında değişiklik istiyorsan buna inanmalısın. Ve o düşüncenin enerjisini kalbinde hissetmelisin. Hak ettiğine inan. İyiyi ya da istediğini hak ettiğine inanmadığın takdirde sonuç alamazsın. Genellikle insanlar istiyor ama istediğin şeyleri hak ettiğine inanmıyor. Şöyle bir yöntem tavsiye edeceğim. Olumlu düşünceleri kullanırken zihninde beliren düşünceler dikkat et. Sonra onları yaz. Kağıt üzerinde görürsen açıkça seni hak etmediğini düşündüren inancını da görmüş olacaksın. Bunu fark edip inanç sistemini değiştirdiğinde ise sonuç alacaksın.

6

Sıradaki haber yükleniyor...
holder