Esra Karayel Terk edildim demek karşı tarafı suçlamaktır
HABERİ PAYLAŞ

Terk edildim demek karşı tarafı suçlamaktır

Haberin Devamı

Rumuz: Boşluk İlişki durumu: İlişkisi yok

Terk edildim demek karşı tarafı suçlamaktır

Soru: Esra Hanım, iki yıllık ilişkim bir ay önce sona erdi. Erkek arkadaşım tarafından terk edildim. Beraberliğimiz süresince hep verici taraf ben oldum. Bunu hak etmedim. Hiçbir erkeğe güvenmiyorum. Boşa geçen zaman da moralimi bozuyor. Şimdi mutsuzum. Boşlukta hissediyorum. Lütfen ne yapmam lazım söyleyin.

Cevap: Sevgili okurum ‘terk edildim’ kelimesinin altında aslında karşı tarafı suçlamış oluyorsun. Öfken, kızgınlığın bitmedikçe huzura kavuşamazsın. İlişkiler her zaman mutlu sonla bitmez. Ve hiçbir zaman mükemmel olmaz. İlk yapman gereken üç ay hayatına kimseyi almaman. Bu ilişkide neler yaşadın, neler hoşuna gitti, hangi dönemde bozulmaya başladığı sorularının cevabını dürüstçe ver. ‘Hep verici oldum’ diyorsun. Hayatımızın her alanında olduğu gibi ilişkilerde de muhakkak bir alma-verme dengesi olmalı. Bu olmadığı takdirde her ilişkinin er ya da geç bozulması kaçınılmazdır. Alma-verme dengesinden şunu kastediyorum. Sürekli sorun dinleyen, onun isteklerini yapan, alttan alan, fedakarlık yapan sen olmamalısın. İlişkilerde zaman zaman bunlar yapılmalı. Ancak bu denge bozulmamalı. Güvenmen gereken önce Allah sonra kendin. Bu kişi ile ne yaşadığını açıkça yazmamışsın. Diyelim ki bu ilişkide eski erkek arkadaşın yapılmaması gereken bir şey yaptı. Bunun cezasını diğer erkekler çekmemeli. Şunu yapabilirsin. Daha dikkatli, temkinli olabilirsin. Ancak ön yargılı olma. Ön yargıyla yaklaştığın zaman karşı tarafa karşı tarafsız olamazsın. Kendine zaman ver. Yaşadığın tecrübeye şükret. Hatalarından ders al. Öfkeni, kızgınlığını bırak. Hayatına devam et güzel kardeşim. Boşa geçen zaman diye bir şey yok. Bu kişi ile geçirdiğin güzel zamanlar muhakkak vardır.

Rumuz: Her şeyim

İlişki durumu: İlişkisi var

“Erkek kurtarıcı değildir”


Soru: Esra Hanım benim beş aydır birlikteliğim var. İlk aylarda çok mutluydum. Bana çok ilgiliydi. Benim her şeyim oldu. Ancak şimdi bazen uzak duruyor gibi. Ben de değişen bir şey yok. Hep bakımlıyım. Güzelim. Bu duruma çok üzülüyorum. Onu kaybetmek istemiyorum. Ne yapmam lazım. Nasıl eski ilgisi gelir? Lütfen yardım edin.

Cevap: Sevgili okurum hayatımıza giren hiçbir erkek bizim her şeyimiz olmamalı. Çünkü böyle bir durum yok. Yaşamdaki mutluluğumuz, huzurumuz bir erkeğe bağlı olamaz. Bu durum erkekler için de geçerli. Tabi ki ilişki de mutlu olman önemli. Ancak karşındakine her şeyim gözüyle bakarsan en ufak bir sarsıntıda dağılırsın. Bazen ilgi azalabilir. Belki kendine ait sorunları vardır. Uzak durabilir. Bu seni sevmediğini göstermez. Ona zaman vermelisin. Üstüne gitmemelisin. Sürekli neyin var diye sormamalısın. Bakımlı olmak, güzel olmak önemli olmakla birlikte bir yere kadar etkili. Önce yapman gereken kaybetme korkusunu yenmen. Hayatının merkezine almaman. Rahat ol. Eğer desteğini isterse ver. Sevgini göster. Ama bana ilgi göster demen onu daha da çok uzaklaştırır. Eğer bir sorun varsa zaten seninle konuşacaktır.

Rumuz: Yalnızlık İlişki durumu: İlişkisi yok
Söylenerek değil keyifle bekle


Soru: Esra Hanım ben bir yıldır yalnızım. Hayatımda kimse yok. Görüştüğüm kişiler olsa da bir ilişkiye başlamadım. Aradığımı bulamadım. Artık o kadar bunaldım ki bu durumdan. Güzel bir kadınım. İlgi çekiyorum. Ama istediğim gibi biri karşıma çıkmıyor. Etrafıma bakıyorum da hiç olmayacak kişilerin yanlarında sevgilileri var. Yani bu erkekler, nasıl bu kadınlarla birlikte oluyor? Nerede sorun var bulamıyorum? Niye erkek arkadaşın yok lafını duymaktan bıktım.

Cevap: Değerli okurum herkesin ilişki anlayışı, beklentileri farklı. Bu nedenle kimseyi yargılamamalıyız. Bir erkek o kadına ne buluyor diyorsak haksızlık yapmış ve günaha girmiş oluruz. Çünkü diğer kadını tanımıyoruz, sadece dış görünüşe göre karar veriyoruz. Bu ön yargılı ve güzel bir yaklaşım değil. Belli ki erkek o kadında hoşuna giden bir his yakalamış. Şunu unutma güzel kardeşim. Hayatta neyi yargılarsak bir gün o başımıza gelir. İstediğin gibi karşına biri çıkmıyorsa sırf sevgilin olsun diye hareket etmemen çok güzel. Ancak bu durumdan bunaldığına göre belki tekrar kriterlerini gözden geçirebilirsin. Ne istediğine tekrar bakabilirsin. Belki de geçmişte unutamadığın bir durum hayatına birinin girmesini engelliyordur. Bunu bir düşün. Kendi iç huzurun için lütfen söylenerek, şikayet ederek zamanını geçirme.

Rumuz: Kasırga İlişki durumu: İlişkisi yok
Öfke acının üstünü örter


Soru: Esra Hanım orta yaşlarda kendi işini yapan bir erkeğim. Kadınların ilgisini her zaman çekmişimdir. Ancak öfkem başıma dert oluyor. Kendime hakim olamıyorum. Babamı küçük yaşta kaybettim. Annem ve kardeşimle büyüdük. Maddi bir sıkıntı hiç yaşamadım. Hayatımda en büyük sorun bu. Ne yapabilirim?

Cevap: Sevgili okurum öfke bir anlamda hayal kırıklığına uğramış sevgidir. Arkasında ise genellikle yaşanmamış acılar ve çaresizlikler vardır. Seni öfkelendiren durumlara bak. Hepimiz zaman zaman öfkeleniriz. Bu duyguyu önleyemeyiz. Ancak bu duygu geldiğinde onu kontrol etmeyi öğrenebiliriz. Ve öfkenin verdiği enerjiyi olumlu yönde kullanabiliriz. Bu durumu birlikte halledebiliriz. İlk yapman gereken bana seni öfkelendiren durumları, kişileri, senin davranışlarını ve sözlerini yazman. Buna göre bir yol izleyeceğiz. Hepimizin geçmişten gelen yaraları ve hepimizin hayatında bu yaraları tetikleyen kişiler var. Şunu unutma değerli okurum kavgayı çocuklar eder. Bir yetişkin kavga etmez. Kavga edenler yetişkin görünümlü çocuklardır.

5

Sıradaki haber yükleniyor...
holder