Esra Karayel Üniversiteyi kazanamazsam sevgilim beni terk eder
HABERİ PAYLAŞ

Üniversiteyi kazanamazsam sevgilim beni terk eder

Her pazar bu köşede sizinleyim. Arkadaşlarınızla, ailenizle problem yaşıyorsanız, hayattan zevk alamıyorsanız, bazı kişileri affedemiyor ya da unutamıyorsanız, öfkenize yenik düşüyorsanız bana yazın. Sorunlarla birlikte başa çıkalım.

SORU: Bu yıl ikinci girişim. Erkek arkadaşım tıp fakültesinde okuyor. Ben de tıp istiyorum. Ama kazanamıyorum. Çalışıyorum. Kursa gidiyorum. Olmuyor. İlişkimiz iyi gitse de yanında üniversitede okumayan bir kızı istemez. Ya onunla aynı okulda okuyan kızlardan birine aşık olursa? Ne yapacağım? Çok çaresizim. RUMUZ: NAZ

Haberin Devamı

CEVAP: Gerçek aşk varsa bir başka kıza aşık olması mümkün değil. Sevginize güvenmeyi öğrenmelisin. Diğer konuya gelince o tıp fakültesinde okuyor diye mi o bölümü seçiyorsun? Yoksa sen de gerçekten o bölümde okumak istiyor musun? Bunu çok iyi tahlil et. Sevgilinin seni terk etmesine değil, üniversiteye odaklan. Hocalarınla konuş. Çalışma programında değişikliği ne şekilde yapman gerektiğini araştır. Önce kendin inanmalısın. Moralini yüksek tut. Bu konuda sana destek olacak bir büyüğünden yardım alabilirsin.

Ayrılık acısı her yerde

SORU: Bir yıldır birlikte olduğum erkek arkadaşımdan ayrılmak zorunda kaldım. 15 gün oldu. Çok özlüyorum. Evin her yerinde onun kokusu var. Taşınmak çözüm olur mu bilmiyorum. Yaşanan onca güzel hatırayı unutmak pek mümkün değil. Ama ömrümün sonuna kadar bu ruh halinde olmak istemiyorum. Yemeden içmeden kesildim. Lütfen yardım edin. RUMUZ: AŞK ACISI

CEVAP: Aşk acısı bu. Kolay değil. Ölüm gibidir sevdiğinden ayrılmak. Sebebi her ne ise belli ki başka bir çözüm yolu yokmuş. Bu durumda senin yapman gereken “Olması gereken oldu, hayırlısı buymuş” cümlesine inanman. Üç ay yas süren var. Bu süreçte güzel hatıralara tutun. Ağla, hayata sitem etmek istiyorsan et. İçinde kelimeleri tutma. Arkadaşlarınla, ailenle geçirdiğin zamanı çoğalt. Hüzünlü şarkılar dinleme. Bu dönemde hislerini yazmak da iyi gelir. Beş ay sonra aynı acıları çekiyorsan destek almanda fayda var.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder