Esra Karayel Yoğun bir hafta bekleniyor
HABERİ PAYLAŞ

Yoğun bir hafta bekleniyor

Haberin Devamı

GEÇTİĞİMİZ HAFTA NE OLDU?

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda geçen haftaya alımlarla başlayan endeks, Amerika borsalarının gerilemesiyle 50 bin seviyesinin altına indi. Yunanistan ekonomisine yönelik gelişmeler, haftanın en önemli gündem maddesini oluşturdu.

Hafta ortası Euro Bölgesi ülkelerinden Yunanistan’a yardım kararı çıkması, dış borsalara paralel endekste de alımlara neden oldu. Haftanın son iki işlem günü şirket bilançolarının gelmeye başlamasıyla hisse bazlı hareketler görüldü. Banka kârlarının piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşmesi dikkat çekti.
Endeks bu gelişmelerle haftayı 51 bin 63’ten kapattı.

Para piyasalarında yurtdışı gelişmeler takip edildi. Hazine salı günü gerçekleştirdiği ihalelerde 6.5 milyar TL borçlandı. Hafta boyunca faizlerde dalgalı seyir izlendi.
Bono piyasası: Yerel bir bankanın alımlarıyla gösterge tahvilde bir miktar gevşeme oldu. Piyasada gösterge olan 16 Kasım 2011 vadeli tahvilde bileşik faiz, yüzde 8.83 seviyesinden kapattı.
Döviz piyasası: Avrupa bölgesi ülkelerine yönelik ekonomik kaygıların etkisiyle euro’da değer kaybı, dolarda çıkış devam etti. Cuma günü dolar, 1.5230, euro ise 2.0700’den kapanış yaptı.

GELECEK HAFTA NE OLACAK?

Piyasaları bu hafta yoğun bir gündem bekliyor. Yurtiçinde salı günü Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun faiz kararı önemli. Kasım ayı işsizlik verileri de dikkatle takip edilecek.
Şirketler bilançolarını açıklamaya devam edecek. Beklentilerden iyi gelen kâr rakamları, hisse bazlı yukarı hareketlere neden olabilir. Yurtdışında ise Amerika’da İmalat Sanayi Anketi, konut başlangıç verileri, ocak ayı enflasyon rakamları izlenecek. Uluslararası para Fonu IMF anlaşması ile igili olumlu bir haber akışı olmaması durumunda borsa, yurtdışı piyasalara duyarlı olmaya devam edecek.

Para piyasalarında Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısı takip edilecek. Bankanın faiz oranlarında herhangi bir değişikliğe gitmesi beklenmiyor.
Bono piyasası: Piyasada gösterge olan 16 Kasım 2011 vadeli tahvilde faizlerin yüzde 8.85-8.80 bandında hareket gerçekleştirmesi muhtemel.
Döviz piyasası: Avrupa bölgesi ülkelerinden gelen haberler takip edilmeye devam edilecek. Amerika ekonomik verileri izlenecek. Dolarda dirençler 1.5250 ve 1.5300, destekler ise 1.5200 ve altta 1.5150 seviyelerinde.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder