Faik Gürses Delgado ilaç olmaz
HABERİ PAYLAŞ

Delgado ilaç olmaz

Haberin Devamı

Şu sekiz maçın getirdikleri devam etseydi, Beşiktaş’ın şu andaki durumu liderlikten başka bir şey olmayacaktı. Hele o serinin arasına sıkıştırılan Manchester United galibiyeti doğrusu kaymaklı ekmek kadayıfı olmuştu. İşte ne olduysa o maçın üzerine içilen soda, Siyah- Beyazlılar’ın bağırsaklarını bozdu. İshal hali feci biçimde devam etti.
Bugün 39 puanla en tepede olması beklenen Beşiktaş’ın vücut organizması ağır maç temposuna dayanamayınca iflas etti. Sivok- Ferrari, Ernst-Fink dörtlüsüne emek veren Ekrem Dağ ile İbrahim Üzülmez’e de hastalık bulaşınca Mustafa Denizli’nin kehaneti tutmadı. Eğer 39 puan alınsaydı, Fenerbahçe’nin ikinci yarıdaki mükemmel fikstürüne rağmen Denizli’nin 30. haftadan sonra ŞAMP...sözcüğü pekala CUK oturabilirdi.
Herkes Beşiktaş’ın geniş kadrosundan söz ediyor ama, bahsettiğim futbolculardaki arıza, onların yerine görev alanlar Beşiktaş’ı gerçek yerine taşımaktan uzaktılar. İsmail Köybaşı’nın mutlak tedavi edilmesi gereken savunma yönü, Uğur İnceman’ın pas isabetsizliği, Beşiktaş’ın orta alandaki hayatının devam etmesine engel oldu.
Elbette 12 milyon Euro'luk hayal kırıklığı Tabata’da bırakın verimi, Gaziantep’e bile geri verilse alınmayacak kadar, başka hiçbir kulübe kiraya gidemeyecek kadar kötü idi. Şimdi bir Delgado rüzgarı estiriliyor. Sanki sakatlanmadan önce bir Alex’miş edasıyla, o da yönetime posta koymaya başladı. Gelse şimdiden söylüyorum, isabetsiz pas oranı ile eskimiş gömleklerinizi çıkartın, çünkü yırtmak için yenisine yazık olacaktır.
Orta alanda Tello’nun geçen yılı aratan performans düşüklüğünü de katarsak Beşiktaş’ın altı hamalı ile 32 puanda kalması buna da şükür dedirtecek cinstendir. Zira Fenerbahçe ve Galatasaray’ın kullandığı futbolcu istatistiğine göz atarsanız bu yoklukta Beşiktaş’ın büyük bir iş başardığını görebilirsiniz. Hakan Arıkan ile birlikte Rüştü’nün kaleden düşmesi bu kez orta alanda Delgado ve Tabata’nın yerine aranılan bir başka oyuncuyu ortaya çıkartıyor. Bu Korcan’la lig ve kupa devam etmeyeceğine göre işler arapsaçıdır.
Daha fecisi, Korcan’ın yerine aranan isimler ise tam bir felaketti diyordum kiiii, doğru isim bulundu. Hoffenheim’li Ramazan sanıyorum iyi bir seçim olmuştur. Sadede gelirsek, Tabata, Delgado ve Tello’dan bir adam çıkmıyor. O halde bu üçünün yerine iyi bir yabancı orta alan oyuncusu alınırsa ne ala. Yoksa Mustafa Denizli bu üçlü ile ikinci yarıya başlarsa onla birlikte Mazhar Osman’a gidecek hasta sayısı bir hayli fazlalaşır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder