Faik Gürses Schuster'in oyunu
HABERİ PAYLAŞ

Schuster'in oyunu

Galatasaray Teknik Direktörü Hagi beklemiyordu Beşiktaş’ın böyle gömüleceğini, tabii Galatasaraylı futbolcular da. Hatta Beşiktaş yönetimi ve futbolcular da sezon başındaki o klasik önde basan, karşıda pozisyon bulan bir Beşiktaş umuyordu. Öyle olmadı işte. Schuster bu sefer ne savunmasını açtı ne orta göbeğini. Saçma sapan hücumlarla fazla adamla karşıya gidip açık da vermedi. Schuster bunu yaparken ilk yarıda Galatasaray’ın en zayıf karnı sağ tarafını soldan Holosko ile vurmayı hedefliyordu. Nitekim ikinci tehlikeli atakta penaltı oldu.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Enteresandır, Guti’nin topla buluşması penaltıyı gole çeviren ana rastlıyordu. Beşiktaş topa sahip olduğu anda topu Galatasaray alanına taşıyor, az adamla gittiği için kalabalıklaşmak için mola alıyordu. Böyle yapmadığı zamanlar top Galatasaray ceza yayının üstüne dahi gelmiyordu. Beşiktaş’ın bu karşılama komitesi ifade etmemiz gerekirse inanılmaz savaştı.

Yani topyekün Beşiktaş 11’inde şu kötüydü diyecek bir futbolcuya rastlamadım. Schuster’in kılık değiştiren direktiflerini içeridekiler harfiyen uyguladı. Hagi de Galatasaray atak yapıyor diye bu savunmaya vurup dönen toplarla pozisyon bekledi. Bir laf vardır, papaz her zaman pilav yemez diye. Ali Sami Yen’de öyle bir şey oldu. 8 yıl önce 100. yıl şampiyonluğunda “Deli İbrahim”in iz bırakan golüyle gelen galibiyet, bu kez Galatasaray’ın veda maçına rastladı. Onlar için acı, Beşiktaş için tatlı bir geceydi. Herr Schuster demek ki bu takıma bazen kıyafet değiştirmenin yararı oluyormuş. Karlı çıkan sizdiniz ve dolayısıyla Beşiktaş oldu. Tebrikler.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder