Faik Gürses Veeeerrrrrmeeezleeeerrrr
HABERİ PAYLAŞ

Veeeerrrrrmeeezleeeerrrr

Bu yazdıklarımın hepsi bir olimpiyat halkası gibi birbirine bağlı. 28 Mayıs günü saat 13.39’da CNN Türk’ün canlı yayın konuğu idim. Cenevre’de de DHA muhabiri Kadir Çetinçalı’nın konuğu Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener’di. Stüdyodan Özgener’e oylamadan 20 dakika önce “Sayın Başkan, bu oylama ya 7-6 lehimize ya da 6-7 aleyhimize bitti” dediğimde başkan epey şaşırmıştı. Ve dediğim çıktı 7-6 kaybettik. Neden kaybettik şimdi oraya geleceğim. Karardan 1 gün önce küstah Hollandalı parlamenter, AB’den Sorumlu Başmüzakereci Egemen Bağış’a sesleniyor, “Sizin muhatabınız, Ahmedinejad” diye. Bu bir tesadüf olabilir mi? Türkiye’ye en kritik bir oylama öncesinde kurulan tezgaha bakın.

Haberin Devamı

UEFA yönetimindeki Hollandalı Michael Van Praag’dan oy alabilir miyiz? Elbette hayır. Kıbrıs Rum Kesimi ve İsrail yöneticisi bize oy verir mi? O da hayır? Bir de üstüne üstlük Başbakan bağlanıyor salona ve “One Minute” hatırlatması yapılıyor sanki! İşte bunlar olurken Mavi Marmara Gemisi, Gazze’ye doğru yola çıkıyor. Bağlantılara bakar mısınız? Hesap gayet açık anlayacağınız. Avrupalı bu yüzden bize oy vermez. Fransa bu ayıbını bir başka yerde örtüyor, (Tabii yersek) Eurovision’da Manga’ya 12 puan veriyorlar. Ne garip tesadüfler değil mi?

Hani “top gibi oynama” lafına tam uygun bir hale getiriyorlar bizi. Türkiye bir karar verecek. Biraz Asyalı, azıcık Avrupalı olmuyor işte. Adamlar o yüzden pek takmıyor bizi. Değiştirin UEFA Başkanı Fransız Platini ile Asbaşkanı Şenes Erzik’in yerini. Şenes Bey UEFA Başkanı iken bu organizasyonu Fransa kazansaydı, nereye koyacaktık adamı! Platini, Fransa’ya, Fransız mı kalacaktı? Bunu mu bekliyorduk? Bitmiş bir oylama yapıldı o gün. 7-6 olması bile tezgah. “Çok güzeldiniz” yağcılığından başka bir şey değil. Bu yüzden hep şunu hatırlarım. Tarzan’ın ormandaki son sözü ne olmuş biliyor musunuz? Bu sarmaşığı kim yağladı?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder