Fatih Öztürk Anaokulu için pankart açın
HABERİ PAYLAŞ

Anaokulu için pankart açın

Cuma günü Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu İstanbul’daydı. Sabah ‘Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi’ projesi kapsamında, iki gün süren ‘Uluslararası Okul Öncesi Eğitimi Kongresi’ne katıldı. Öğleden sonra ise Bilfen Okullarında kadın eğitimcilerle buluştu. MEB Okul Öncesi Eğitim Genel Müdürlüğü, UNICEF Türkiye Temsilciliği, Avrupa Birliği ve Tüm Özel Eğitim Kurumları Derneği (TÖDER) tarafından düzenlenen kongrede, Türkiye’nin okul öncesi eğitimde yakaladığı önemli ivme üzerinde duruldu.

[[HAFTAYA]]

Haberin Devamı

Her zaman önemle vurguladığımız gibi erken çocukluk eğitiminden her çocuk yararlanmalı. Bu zorunluluğun hayata geçmesi için Bakanlık gerekli düzenlemeleri hızla gerçekleştirdi. Bir yandan hizmetlerin niteliği konusunda çalışmalar yapıldı, diğer yandan gerekli insan kaynağı ve fiziki mekân yatırımlarına hız kazandırıldı. Çünkü yapılan araştırmalar gösteriyor ki, okul öncesi eğitim, çocuğun gelişimini büyük oranda etkiliyor. Bakan Nimet Çubukçu, kongrede yaptığı konuşmada, çocuklarımıza iyi bir gelecek inşa etmek istiyorsak bu dönemi en iyi şekilde değerlendirmek gerektiği üzerinde durdu.

Okul öncesi eğitim alan çocukların okulu terk, devamsızlık, sınıf tekrarı oranlarının düşük olduğunu, başarı, üst öğrenime geçiş ve devam etme oranlarının da daha fazla olduğunu biliyoruz. Ancak, ülkemizde okul öncesi eğitim konusunda yanlış bir algı söz konusu. Anaokulları, çalışan annelerin çocuklarını bıraktığı kreşler değildir.

Okul öncesi eğitimin verildiği eğitim kurumlarıdır. Toplumda bu algının değişmesi gerekiyor. Kongrede MEB Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü’ne ataması yeni yapılan Funda Kocabıyık da söz aldı. Kocabıyık, Türkiye’nin okullaşma oranında hızlı bir artış yakaladığını belirterek okul öncesi eğitimde ileriye dönük hedeflerini anlattı. 9’uncu Kalkınma Planı’nda 2013 yıl sonu itibariyle 3 yaş grubunda yüzde 11.4, 4 yaş grubunda yüzde 25, 5 yaş grubunda ise kademeli olarak yüzde 100 okullaşma oranı hedefleniyor. Hedef sadece oranın yükseltilmesi değil. Oranla birlikte okul öncesi eğitim hizmetlerinin kalitesinin yükseltilmesi de hedefler arasında yer alıyor. Bir de annelerin çocukları için ‘Anaokulu istiyoruz’ pankartı açmaları…

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder