Fatih Öztürk Barınak Gönüllüleri
HABERİ PAYLAŞ

Barınak Gönüllüleri

Haberin Devamı

Son yıllarda ülkemizde hassasiyet gösterilen konularının başında hayvan hakları geliyor. Özellikle gençlerin ve kadınların bu konudaki yaklaşımlarını alkışlamak gerekir. Geçen hafta Barınak Gönüllüleri ve Hayvanlara Yaşam Hakkı Derneği, derneğe gelir sağlamak için bir yemek düzenledi. Bilfen Eğitim Kurumları olarak biz de bu yemeğe ev sahipliği yaptık. Ünlü sanatçı Yeliz şarkılarıyla, genç stand-up’çılardan Sefa Doğanay sahne performansıyla derneğe katkıda bulunanları coşturdu.

[[HAFTAYA]]

Barınak Gönüllüleri ve Hayvanlara Yaşam Hakkı Derneği, özellikle Türkiye kent ve kırsal coğrafyasında yetkili ve sorumlu kurumlar tarafından yüzyıllardır çözülemeyen ve bilimsel yollarla çözülmesine yanaşılmayan “sahipsiz sokak hayvanları” sorununun çözümüne katkı sağlamayı hedefleyen bir sivil toplum örgütü. Dernek, 2006’dan beri ülkemizdeki barınak ve rehabilitasyon merkezleri, sahipsiz sokak hayvanı sorunu ve Türkiye’de hayvan hakları ihlallerinin engellenmesine yönelik ulusal girişim ve çalışmalarda bulunuyor.
Barınak Gönüllüleri Ve Hayvanlara Yaşam Hakkı Derneği için ne yapabilirim diyorsanız, her alanda desteğe ihtiyaçları var. Derneğin başkanlığını Aslı Varlıer Pelit yürütüyor. Aslı Varlıer, ünlü sanatçı Ayça Varlıer’in de ablası.

Sahipli olan hayvanlar şanslı. Sokak hayvanları için herkesin yapacağı bir şey olabilir. Mesela son 10 yıldır okulumuzun artan yemekleri barınaklardaki hayvanların beslenmesi için gönderiliyor. Bu konuda belediyelerle ciddi işbirliklerimiz var. Televizyonlarda gördüğümüz hayvanlara yönelik şiddeti hepimiz kınıyoruz. Siz de sokak hayvanlarına katkı yapmak istiyorsanız Barınak Gönüllüleri ve Hayvanlara Yaşam Hakkı Derneği’ne aylık aidat ödeyip üye olabileceğiniz gibi sadece bağışçı da olabilirsiniz. Maddi yardım yapamıyorsanız o hayvanlardan birini sahiplenebilirsiniz, barınak ziyaret edebilirsiniz, sosyal medya yönetiminde, sponsor bulma gibi pek çok alanda destek verebilirsiniz. Tek bir telefonunuzla çok şey değiştirebileceğinizi unutmayın.

Bu arada derneğin yemeğinin ardından biz de barınaktan iki köpek aldık. Artık onlar evimizin bir üyesi oldular. Siz de sokak hayvanları için bir şey yapmak istiyorsanız, derneğin 0216 449 90 52 numaralı telefonunu arayabilir ya da www.bgd.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder