Fatih Öztürk Çubukçu'dan aile huzuru düzenlemesi
HABERİ PAYLAŞ

Çubukçu'dan aile huzuru düzenlemesi

Haberin Devamı

Gündemi ve acısı yoğun olan bir haftayı geride bıraktık. Sel felaketi dolayısıyla hayatını kaybeden vatandaşların ve şehit askerlerin ailelerine sabır diliyorum. Hayat devam ederken, öğretmenleri ilgilendiren iyi haberlerimiz de var.

Bir süre önce bu köşede eş durumundan tayinleri yapılamayan öğretmenlerin haykırışlarını duyurmuş, Milli Eğitim Bakanlığı’nı bu sese kulak vermeye davet etmiştik. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, aile bütünlüğünün bozulmaması için öğretmenlerin eş durumuna bağlı tayin ve atamalarındaki mağduriyeti giderdi. ‘Bir ilde norm fazlası öğretmen olmasın ve depo öğretmenlik oluşmasın’ diye iki yıl önce kaldırılan ‘il emri’' uygulaması, aile bütünlüğünü korumak için yeniden uygulamaya konuldu.

Buna göre kadrolu öğretmenler, yer değiştirme sırasında alanı dolu olsa bile ‘il emrine atanmak istiyorum’ tercihiyle gitmek istediği şehre tayin olacak. Sözleşmeli öğretmenler ise bu imkândan yararlanamayacak. Eş durumundan tayin isteyen kadrolu öğretmenler ağustosun son günü 25 okul tercih etti. Ayrıca öğretmenlere ‘tercihlerime atanamadığım takdirde boş kalan kurumlara atanmak istiyorum’ seçeneği ile ‘il emrine atanmak istiyorum’ seçeneklerini işaretleme olanağı tanındı.

25 tercihinden birine ve o ildeki herhangi bir okulda branşında ihtiyaç olmadığı için atanamayan öğretmenler, il milli eğitim müdürlüğü emrine atandı. ‘'Depo öğretmenlik’ konusunu yeniden gündeme getirecek uygulama özellikle Ankara, İzmir, Amasya gibi öğretmen ihtiyacı olmayan illerde ‘öğretmen yığılmasına’ sebep olabilir. Ayrıca uygulamanın dışında tutulan sözleşmeli öğretmenler de aynı haktan yararlanmak istiyor.

Nimet Çubukçu’nun aile bütünlüğünü korumak konusunda gösterdiği hassasiyet ve talimatı doğrultusunda öğretmenlerin eş durumuna bağlı tayin ve atamalardaki mağduriyetlerinin giderilmesi hepimizi sevindirdi. Bakanlıktan aldığım verilere göre temmuz ve ağustosta eş ve özür grubundan 15 bin öğretmen tayin başvurusunda bulundu, bunlardan 12 bin 500’ünün tayini çıktı. 2 bin 200 civarında öğretmenin tayini ise ‘norm kadro olmadığı için’ çıkmadı. Atanamayan öğretmenler ise Bakanlığa ‘aile bütünlüğünün bozulması’ sebebiyle tepki gösteriyordu. Özür grubundan atanamayan öğretmenler 31 Ağustos’ta muratlarına kavuştu. Öğretmenlerin huzurlu olması demek, öğrencinin huzurlu olması demektir. Bakan Çubukçu’ya özür grubu öğretmenler adına teşekkür ediyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder