Fatih Öztürk Dijitalleşemiyorsanız yok olursunuz!
HABERİ PAYLAŞ

Dijitalleşemiyorsanız yok olursunuz!

Haberin Devamı

İnsanoğlu sürekli mükemmelin peşinde. Zaten ilerlemenin başka bir yolu da yok. Teknoloji ve dijital yaşam hayatın her alanında varlığını gösterse de insan gücü ve yeteneği önemini kaybetmedi. Dijital dünyanın nimetlerinden daha fazla yararlanmak için bu teknolojiyi yöneten insanoğlunun beyninin yapacaklarını ve düşüncelerini bir adım daha öne çıkaracak yetenekli bireyler her alanda sıyrılmaya başladı. Çünkü “Yetenek yönetimi” artık tüm dünyanın önemsediği bir kavram oldu. İş hayatındaki başarının sırrı yeteneği doğru yönetmekten geçiyor.

[[HAFTAYA]]

İletişim kanallarının doğru kullanımı ise verimli ve hedef odaklı performansı sağlıyor. Eşit teknolojik imkânlara sahip iki şirketi karşılaştırdığınızda kazanan hep en iyi yeteneğe sahip şirketler olur. Bu nedenle şirketler yetenek havuzunu geliştirmek zorundalar. Bunu kim mi söylüyor? Amerika’da 35 yıldır yetenek yönetimine ilişkin çalışmalar yürüten Harvard Üniversitesi Extension School-Yetenek Yönetimi Program Direktörü ve Harvard Management Company Kıdemli Başkan Yardımcısı Mike Dean. Dean, geçtiğimiz hafta Üsküdar Üniversitesi Altunizade Yerleşkesinde yapılan İletişim Odaklı Yetenek Yönetim Zirvesi’nde konuştu. Harvard’lı uzmana göre hangi alanda olursanız olun, eğer bir kurumda yöneticisiyseniz, yetenek yönetiminden de siz sorumlusunuz.

İşe alım ve işe devamlılıktan öte çalışanın işe angaje olmasını sağlamak için ne yapıyorsunuz? Yeteneği kalıcı kılacak bir kurum kültürünüz var mı? Liderlerin lider geliştirmekten de sorumlu olduğunu biliyor musunuz? 48 kriterde değerlendirilen 2013 Global Yetenek Yönetimi Endeksine göre Türkiye 103 ülke arasında 67’nci sırada yer alıyor. Bu rakamlar iyimser olmamızı sağlıyor. Biliyoruz ki, Türkiye’de çok fırsat var. Unutmamak gerekir ki, gelecek ancak sürdürülebilirse gelecek olur. Uzmanlar, teknolojiyi içselleştirmenin günümüzde bir zorunluluk olduğunu söylüyorlar. Teknoloji ile özdeşleşemeyen anne-baba geleceğinde çocuğuna okuma yazma bilmeyen ebeveynlere benzeyecek. Her dönemde yetenekli bir insan olmak için muhakkak aklı geliştirmek, geçmişle gelecek arasında hibrid bir bağ kurması gerekiyor. Dijital devrim içine girmiş bulunuyoruz. Unutmayın; eğer dijitalleşemiyorsanız yok olursunuz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder