Fatih Öztürk Domuz gribi gölgesinde eğitim
HABERİ PAYLAŞ

Domuz gribi gölgesinde eğitim

Önümüzdeki günlerin en sıcak konularından biri domuz gribi olacak gibi görünüyor. Ankara’da Özel Bilkent İlköğretim Okulu’nda yaşanan domuz gribi vaka sayısı artınca okul yönetimi tatil kararı aldı. Okul yönetiminin bu konuda sorumluluğu olduğunu düşünmüyorum. Domuz gribi vakalarının yaşanması zaten bekleniyordu.

Türkiye gelecek günlerde bu konuya daha fazla odaklanacaktır. Hem Sağlık Bakanlığı hem de Milli Eğitim Bakanlığı gereken uyarıları yaptı ve aldıkları tedbirleri kamuoyuyla paylaştı. Ancak her şeyi Bakanlıktan beklemek haksızlık olur. Okulların da üzerine düşen görevler var. Mesela eğitim-öğretimin başladığı günden itibaren Bilfen Okulları olarak her sabah ilk derste öğrencilerimizin ateşini ölçüyoruz. Ateşi yüksek olan öğrencinin velisi çağrılarak eve gönderiliyor. Böylece ilk adımda öğrenci tecrit ediliyor.

Haberin Devamı

Domuz gribi ancak kan tahliliyle ortaya çıktığı için bu tahlili okul imkanları dahilinde yapma olanağımız yok. Ancak belirtiler ciddiyse okul doktorları velileri bir sağlık kuruluşuna yönlendirebilir. Hijyen konusunda okullar sorumluluk alabilir. Hijyenlerini sağlama konusunda öğrencilere eğitim verilebilir. Domuz gribi korkusuyla ilk kez Ankara yüz yüze geldi. Ama her an İstanbul’da da yaşanabilir. Söyleşi için bir araya geldiğimizde domuz gribi konusunda İstanbul’da neler yaptıklarını İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız’a sordum. Muammer Yıldız, farkındalık yaratmak için çalıştıklarını söyledi. Yıldız, özetle “İstanbul’a geldiğimin üçüncü günü Sağlık müdürüyle bir araya geldim. ‘Domuz gribiyle ilgili farklı bir çalışma yapabilir miyiz?’ diye sordum. Sağlık Müdürlüğü domuz gribiyle ilgili 200’e yakın elemanı görevlendirdi. Kurulan komisyon marifetiyle öğrencilere ve ailelere ulaşmaya çalışıyoruz. Zaten henüz fevkalade bir durum yok ortada. Alınan tedbirlerin görünür olması istemiyorduk. Bu çalışmaları paylaşmayalım derken Ankara’daki vaka yaşandı. Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı çalışıyor. İstanbul olarak kendi tedbirlerimizi almaya devam ediyoruz. Tüm illerden seçilen öğretmenler aracılığıyla öğretmenlerimiz Adapazarı’nda hizmet içi eğitime devam ediyor” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul’un emanet edildiği yeni Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız’ın açıkladığı bu adımlara ek olarak eğitim kurumları ve veliler olarak üzerimize düşeni yapmalıyız. Böylece sorun büyümeden çözüme yardım etmiş oluruz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder