Fatih Öztürk Eğitimde iyi örnekler
HABERİ PAYLAŞ

Eğitimde iyi örnekler

Haberin Devamı

Eğitim adına yapılan her işi, atılan her adımı çok önemsiyorum. Bu tarz iyi örneklerin çoğalması için yapılanların kamuoyuyla paylaşılması gerektiğine inanıyorum. Eğitimde iyi örneklerden sonuncusu işitme engelli çocuklar adına yapılan bir işbirliği oldu.
[[HAFTAYA]]

İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı, İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Odyoloji Bölümü ile Bakırköy Belediyesi bir araya gelerek Türkiye’de ilk kez işitme engelli çocukların yaşıtlarıyla beraber eğitim görebileceği kaynaştırma kreşini hizmete soktular. Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, belediyenin kreşlerinden işitme engelli çocukların engeli olmayan çocuklarla birlikte eğitim alabileceğini söylüyor. Bu kreşlerden çocuklar ücretsiz yararlanabiliyor.

Ayrıca kaynaştırma kreşlerine sadece Bakırköy’deki değil İstanbul’un diğer ilçelerinde yaşayan işitme engelli çocuklar da kabul ediliyor. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi de işitme yetersizliği olan çocukların erken tanı ve tedavisini yaptırmayı taahhüt ediyor. Bakırköy’de okul öncesi eğitimin dışında işitme engelli gençlerin devam ettiği üniversite hazırlık eğitimi veren sınıflar da bulunuyor.

Engelliler konusunda atılan adımlar çok önemli. Çünkü ne yazık ki hâlâ aileler engelli çocuklarını evden çıkarma konusunda tereddüt yaşıyor. Mesela görme engelli çocukların eğitim gördüğü Türkan Sabancı Görme Engelliler Okulu kapasitesinin çok altında eğitim veriyor. Çünkü aileler evlerinin önüne kadar servis hizmeti verilmesine rağmen çocuklarını düzenli olarak okula göndermiyor. Çoğu evlerinde hapis…

Zaten dışarı çıksalar da hayata karışamıyorlar. Anayasa’nın 61. Maddesi “Devletin engellileri korumak ve bu kişilerin toplum yaşamıyla bütünleşmelerini sağlamak için önlemler alacağını” öngörüyor. TBMM’de de Engellilerin Hakları Sözleşmesi Aralık 2008’de onaylandı. Tüm bunlar engelli çocukları, gençleri topluma kazandırmak, verimli projelerde yer almalarını sağlamak için…

Bu nedenle İstanbul’da başlatılan ‘Sessizliğime Ses Ver Projesi’ni önemsiyor ve emeği geçenleri gönülden tebrik ediyorum. Ayrıca tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder