Fatih Öztürk İfakat hemşirenin 1 milyonluk bağışı
HABERİ PAYLAŞ

İfakat hemşirenin 1 milyonluk bağışı

Ülkemiz ilginç başarı öykülerine ev sahipliği yapıyor. Geçen hafta hikâyesini öğrendiğim İfakat Yavuz emekli bir hemşire… 45 yıllık meslek hayatı boyunca biriktirdiği 1 milyon TL’yi Türk Eğitim Vakfı’na bağışlayan emekli hemşire İfakat Yavuz’un okul arzusu, depremle yıkılan Vanlı çocuklar için eğitim yuvasına dönüştü. 1934 doğumlu İfakat Hanım, Türkiye’de kız çocuklarının zorlu eğitim yolculuğunu anlatan en önemli örneklerden biri. Trabzon’un Gökçe Köyü’nde doğduğunda okul olmayan ancak daha sonra sırtında dereden kum taşıyarak yapımına yardım ettiği okula kız olduğu için gönderilmeyen İfakat Hanım’ın kararlı çabası 1951 yılında geçirdiği bir hastalık ile başlıyor.

Haberin Devamı

16 yaşında ağır romatizma hastalığına yakalanan İfakat Yavuz, hemşirelik mesleği ile hasta yatağında tanışıyor. Hemşirelerin bakımı ile sağlığına kavuşan İfakat Hanım o gün aklına okumayı ve hemşire olmayı koyuyor. İfakat Hanım bundan 53 yıl önce ilk olarak İstanbul Samatya Hastanesi’ne hemşire olarak atandığında kendisine yeni bir hedef daha koyuyor: Kazandığı gelirin bir kısmını ayırarak adına bir okul yaptırmak…

[[HAFTAYA]]

İfakat Hanım 45 yıl boyunca hastanelerde fizik tedavi bölümünde çalışırken evde de özel hastalara fizyoterapi yapıyor. Vehbi Koç başta olmak üzere çok ünlü hastaları oluyor. Kazandığı paraları bankada biriktiriyor.

Üç çocuğunu doğmadan anne karnındayken kaybeden İfakat Hanım, anne olamıyor ama zorlu ve mücadeleli geçen eğitim ve meslek hayatı süresince kurduğu okul yaptırma hayaline 78 yaşında kavuşuyor. TEV, bağışlayan 1 milyon liraya destek vererek Van’da İfakat Yavuz adına 21 derslikli bir ilk ve orta öğretim okulu inşa etti. TEV- İfakat Yavuz İlk ve Orta Öğretim Okulu’nun zili bu kez İfakat Hanım ve çocukları birbirine kavuşturmuş oldu. İfakat Hanım, biriktirdiği parayı aile fertleriyle arasını açma pahasına eğitime yatıran bir bağışçı olarak ülkesi adına örnek olacak bir kadın… İfakat Hanım’ı gönülden kutluyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder