Fatih Öztürk Kademeye evet kesintiye hayır!
HABERİ PAYLAŞ

Kademeye evet kesintiye hayır!

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunulan 4+4+4 kanun teklifi kamuoyunda tansiyonu yükseltti. Kanun teklifinin kamuoyuna yansımasıyla birlikte tartışmalar da başladı. Bu tartışmalarda özellikle kız çocuklarının okullaşması ile alakalı bir geriye gidiş olacağına dair endişeler ilk sırayı alıyor.

Bir yandan STK’lar görüşlerini dile getirirken ben Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in konuyla ilgili söylediklerini de yakından takip etmek gerektiğine inanıyorum. Hafta sonu Isparta’da konuşan Ömer Dinçer özetle kız çocuklarının okullaşması ile ilgili konularda asla taviz vermediklerini ve vermeyeceklerini söylüyor. Bakan Dinçer ‘Haydi Kızlar Okula’, ‘Baba Beni Okula Gönder’, ‘Ana Kız Okulda’ dedik. Çocuğunu okul çağı geldiği halde okula göndermeyenlere tek tek gittik. Çocuklarını okula gönderen her aileye çocuk başına maddi destekler sağladık.
[[HAFTAYA]]

Kız çocuklarımız için bu zamana kadar yaptığımız çabalar, gayretler, elde ettiğimiz sonuçlardan geriye gidecek herhangi bir adım atacağımıza ihtimal verir misiniz?” diye soruyor. Haklı da… Ortada bunca emek varken geriye gidişe kendi adıma ihtimal vermiyorum. TÖDER olarak biz de hafta sonu bu konuyu tartıştık. Zorunlu eğitimin, 12 yıla çıkmasını sevindirici ve memnuniyet verici buluyoruz. Ancak 6 yaş grubu zorunlu eğitim kapsamı içerisine dahil edilmeli. 12 yıllık zorunlu eğitimin, kademeli olmasında bir mahsur görmüyoruz. Ancak kesintili olması TÖDER olarak bizi endişelendiriyor. Öğrencinin sistem dışına çıkmasına karşıyız.

Unutmamak gerekir ki; kademelerin fazla olduğu bir sistemde sınavlar da kaçınılmaz olacaktır. TÖDER olarak, bu konunun araştırılmadan, tartışılmadan ve bilimsel bir çalışma ortaya konmadan bir adım atılmasına karşıyız. Eğitim sistemimiz için iyi niyetle yapıldığına yürekten inandığımız bu yeniliklerin enine boyuna tartışılması gerekiyor. Bakanlığımızın, eğitim sistemimizle ilgili yaptığı her yenilikte bilimsel çalışmalar yürüttüğünü görüyoruz. Bu konuda da bilimsel çalışmalar yapılarak, karar verilmesi daha sağlıklı olacaktır. TÖDER olarak, 12 yıllık zorunlu eğitim çalışmalarıyla ilgili en kısa zamanda bir çalıştay gerçekleştireceğiz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder