Fatih Öztürk Müdür gibi müdür
HABERİ PAYLAŞ

Müdür gibi müdür

İstanbul’da görev yapan öğretmenler, İstanbul’da okuyan öğrencisi olan veliler bu mega kentin Milli Eğitim İl Müdürlüğü görevine getirilen yeni müdürünü merak ediyor. Hemen söyleyeyim İstanbul müdür gibi müdür bir bürokrata emanet edildi.
Cumartesi-pazar, Bilfen Anaokulları, 2’nci Uluslararası Okul Öncesi Eğitim Yolculuğu Konferansına ev sahipliği yaptı. İstanbul’un yeni Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız’ı bu konferansta tanıdım. Talim ve Terbiye Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Dr. Muammer Yıldız, bu görevi nedeniyle hem müfredata hem de Milli Eğitim Bakanlığı mevzuatına hakim bir bürokrat.
Bu donanımıyla İstanbul’a çok şey verebilecek, İstanbul’un kendi gibi büyük sorunlarını çözebileceğine inandığımız Dr. Muammer Yıldız’ın, yeni göreviyle ilgili heyecanını, İstanbul’la ilgili düşüncelerini önümüzdeki haftalarda bu köşeden duyuracağız.
Dr. Muammer Yıldız’la yapacağımız röportajın, öğretmen, öğrenci ve velilerin kafalarındaki soru işaretlerini gidereceğine inanıyorum.

Haberin Devamı

Biliyorsunuz, ÖSS sonuçlarının açıklanmasından sonra gençlerin bir bölümü yeni başlangıca adım atarken, büyük çoğunluğu da hayal kırıklığına uğradı. Ancak henüz her şey bitmiş değil. Ek kontenjan döneminde şansınızı yeniden deneyebilirsiniz. On binlerce gence daha üniversiteli olma şansı tanıyan ek yerleştirme, kazandığı halde kaydını yaptırmayan öğrenciler ile yeni açılan fakültelerin sağladığı kontenjanlardan oluşuyor.
ÖSYM’nin yapacağı genel yerleştirmede yerleştirilemeyen (açık öğretimin kontenjansız programlarına yerleşenler dâhil) adaylar ek yerleştirmede tercih yapabilecekler.
Üniversite ek yerleştirme başvuruları 9 Ekim Cuma günü sona eriyor. Ek yerleştirme için 500 bine yakın adayın başvuruda bulunması gerekiyor.

Bu dönemde TÖDER (Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği) Rehberlik Uzmanları adayların ek yerleştirme döneminde dikkat etmeleri gereken noktalar konusunda şu uyarılarda bulundu: Öğrencilerin, öncelikle 2009 ÖSYM ek kontenjan kılavuzunu elde etmesi gerekiyor.
ÖSYM ek kontenjan kılavuzunda, tercih yapacak öğrencilere fikir vermesi amacıyla, yükseköğretim programlarının taban puanları ve öğrenci yerleştirilecek boş kontenjan sayıları yer alıyor.
Adaylar, tercih edecekleri yükseköğretim programlarının özel koşullarını okumalı ve tercih sıralamasını buna göre yapmalı. Öğrenciler, doğru ve kurallı bir tercih listesi olu?turmak adına rehber öğretmenlerden destek almaları yararlı olabilir. Biz, isteyen her öğrencinin yüksek öğrenim görmesini istiyoruz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder